DEBATT

Coronaviruset:

Kan liv måles i penger?

Prising av coronaliv og andre liv.

NEDSATT FART: Hvis fartsgrensene i Norge ble satt ned til 10 km/t, så ville utvilsomt de fleste av rundt 100 årlige dødsfall i trafikken blitt unngått, skriver innsenderen. Foto: Privat
NEDSATT FART: Hvis fartsgrensene i Norge ble satt ned til 10 km/t, så ville utvilsomt de fleste av rundt 100 årlige dødsfall i trafikken blitt unngått, skriver innsenderen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Fullvaksinerte: 66.83% Første dose: 76.51%

Fredag kunne Folkehelseinstituttet(FHI) melde at totalt 16 eldre mennesker var døde av coronaviruset i landet vårt, den yngste 69 år og med en gjennomsnittsalder på 84 år. Nær alle hadde en eller flere tilleggslidelser. Til sammenligning døde 1400 eldre av sesonginfluensaen i 2017-18, og svineinfluensaen tok 32 liv under utbruddet i Norge i 2009.

Regjeringens krisepakke utgjør i dag 315.000.000.000 kroner, med lovnader om mellom 10 til 20 milliarder mer til bedrifter og næringsliv hver måned nedstengingen av landet varer. De negative menneskelige omkostningene kommer i tillegg; 300000 arbeidsledige, private konkurser, økt rusmisbruk, depresjoner, selvmord, barn som blir isolert i voldsutsatte hjem og en lang rekke personlige tragedier i kjølvannet som ingen statlig erstatning kan bøte på.

Det er forunderlig lite debatt om kostnadene for å bekjempe viruset er i samsvar med effekten. Hva er kost/nytteverdien? Hvor mange leveår får vi igjen for det vi betaler for å stenge ned landet totalt på ubestemt tid? Kan liv måles i penger?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer