Kan man egentlig dingle seg i sikkerhet hvis man fanges i et bur laget av menneskebein?

Hvis du planlegger ferie på en øy der kannibalene råder, bør du se denne videoen.

(Dagbladet): - Disse burene ble ikke laget før etter at vi kom hit.

Orlando Blooms karakter i «Pirates of the Caribbean: Dead mans chest» fikk dette som svar da han i filmen spurte hvor resten av piratene hadde blitt av.

Sjørøverne var da tatt til fange av kannibaler på ei øde øy og fanget i bur som altså ikke var laget av et materiale vi vanligvis bruker her hjemme i Nord.

For å komme seg i sikkerhet måtte Bloom og co. få burene, som hang i tau ned fra ei bru, til å dingle fra side til side, slik at de fikk tak i fjellveggen og kunne klatre opp.

Sjekker ut myten Men alt dette var selvsagt bare fiksjon. Gutta i «Mythbusters» har imidlertid sjekket ut om dette kan la seg løse på ekte.

De har bygget et bur, ikke av menneskebein, men av bambus, for å sjekke om man kan dingle seg i sikkerhet om man noen gang skulle havne i en slik ulykkelig situasjon.

I videoen over kan du se et utdrag fra kveldens episode der dette testes ut. Om myten bekreftes eller knuses, det kan du se på Discovery Channel klokka 21 i kveld.

Kan man egentlig dingle seg i sikkerhet hvis man fanges i et bur laget av menneskebein?

Og dersom du vil vite enda mer om burene og måten det hele ble spilt inn på, kan du via denne YouTube-lenka se hvordan det ble gjort på under filminnspillinga.

Som en berg- og dalbane Beinburet ble en populær del av Pirates-universet, og har blant annet funnet veien inn i temaparkene til Disney.

Orlando Bloom har også sagt at akkurat den delen av innspillinga minnet ham om en attraksjon i en fornøyelsespark.

- Det å dingle fra de beinbura, var absolutt som en attraksjon. Det var en scene der vi hang mellom to fjellvegger og vi var faktisk inne i burene som hang i ei kran. Så ble bura heist opp i lufta, og det hadde ikke vi fått beskjed om, jeg tror regissøren ville få ekte reaksjoner, så slapp de oss bare ned. Det kjente vi alle i magen, sa Bloom da han i 2006 ble intervjua av Future Movies.

 PIRATER:  Orlando Bloom spilte mot Johnny Depp i Pirates-filmene. Her fra premieren på film nummer to i Tokyo i 2006. Foto: REUTERS/Toru Hanai
PIRATER: Orlando Bloom spilte mot Johnny Depp i Pirates-filmene. Her fra premieren på film nummer to i Tokyo i 2006. Foto: REUTERS/Toru Hanai Vis mer