Kan man egentlig dingle seg i sikkerhet hvis man fanges i et bur laget av menneskebein?

Hvis du planlegger ferie på en øy der kannibalene råder, bør du se denne videoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Disse burene ble ikke laget før etter at vi kom hit.

Orlando Blooms karakter i «Pirates of the Caribbean: Dead mans chest» fikk dette som svar da han i filmen spurte hvor resten av piratene hadde blitt av.

Sjørøverne var da tatt til fange av kannibaler på ei øde øy og fanget i bur som altså ikke var laget av et materiale vi vanligvis bruker her hjemme i Nord.

For å komme seg i sikkerhet måtte Bloom og co. få burene, som hang i tau ned fra ei bru, til å dingle fra side til side, slik at de fikk tak i fjellveggen og kunne klatre opp.

Sjekker ut myten Men alt dette var selvsagt bare fiksjon. Gutta i «Mythbusters» har imidlertid sjekket ut om dette kan la seg løse på ekte.

De har bygget et bur, ikke av menneskebein, men av bambus, for å sjekke om man kan dingle seg i sikkerhet om man noen gang skulle havne i en slik ulykkelig situasjon.

I videoen over kan du se et utdrag fra kveldens episode der dette testes ut. Om myten bekreftes eller knuses, det kan du se på Discovery Channel klokka 21 i kveld.

Og dersom du vil vite enda mer om burene og måten det hele ble spilt inn på, kan du via denne YouTube-lenka se hvordan det ble gjort på under filminnspillinga.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer