KOMMENTARER

Kamelen arrestert i Kristiansand:

Kan man si «fuck politi» i Kristiansand i 2018?

Politiets behandling av Kamelen framstår som et unødvendig og uforklarlig brudd med norsk tradisjon for både ytringsfrihet og kriminalomsorg.

ARRESTERT: Rapperen Marcus «Kamelen» Mosele ble i helga arrestert av Kristiansand-politiet etter at konserten hans endte i bråk. Foto: Eivind Senneset
ARRESTERT: Rapperen Marcus «Kamelen» Mosele ble i helga arrestert av Kristiansand-politiet etter at konserten hans endte i bråk. Foto: Eivind Senneset Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

I 1989 gikk rapgruppen N.W.A. i gang med den kontroversielle hiten «Fuck tha Police» foran en oppspilt Joe Louis Arena i Detroit, på tross av at det var avtalt med politiet i forkant at den ikke skulle spilles.

Politiet skal ifølge The Guardian ha stormet scenen, og gruppen ble fulgt til hotellrommene, hvor en av polititjenestemennene skal ha sagt at «vi ville bare vise barna at du kan ikke si «Fuck the police» i Detroit».

Men er ytringsfriheten i Norge kommet så langt at man kan rope «fuck politi» i Kristiansand i 2018?

For selv om det begynner å bli en stund siden Kristiansand var Norges avholdshovedstad, har byen åpenbart visse innkjøringsvansker. I helga gikk det galt da rapperen Marcus «Kamelen» Mosele sto på scenen i bedehusbyen. Konserten ble avsluttet av politiet rundt midnatt, bare 20 minutter etter at den hadde startet.

På Twitter beskrev politiet situasjonen slik: «det var flere slagsmål, vold mot vakter, ordensforstyrrelser, bruk og besittelse av narkotika, høyt antall berusede personer, forulemping av politiet samt forsøk på vold mot politiet.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer