«Semester»

Kan nå 190 millioner seere: - Absurd

Sesong to av den norske dramaserien «Semester» er gjort globalt tilgjengelig på Snapchat.

TILBAKE: Trailerpremiere for den tredje sesongen av «Semester». Herman Tømmeraas vender tilbake som Erling, og har blant annet følge av kjæresten Amalie Snøløs. Video: Curry Film / Null Video Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I mars skrev Dagbladet om de to første sesongene av den norske undergrunnsserien «Semester» som endte med å bli solgt til både NRK, danske DR og svenske TV4 etter å ha levd sitt eget «indieliv» på nettet i lang tid.

Lørdag ble sesong to sluppet utenfor Skandinavia, og denne gangen er det ingen ringere enn sosiale medier-giganten Snapchat som har sikret seg visningsrettighetene, forteller en av to serieskapere, Ulrik Imtiaz Rolfsen («Izzat», «Den siste revejakta», «Den norske islamisten»), til Dagbladet.

Se trailer for sesong tre øverst i saken.

190 millioner brukere

Snapchat satser hardt på dramainnhold for unge med apptjenesten Snapchat Shows, lansert i Norge i 2018. Dette sikrer «Semester» global distribusjon. Snapchat hadde ifølge Tech Crunch rundt 190 millioner brukere i første kvartal av 2019.

Dette er første gangen en manusskrevet serie fra Skandinavia vises i Snapchat Shows, opplyser Imtiaz Rolfsen.

Han har sammen med Alexander Johansson skrevet og produsert «Semester», som er videreutviklet fra Johanssons kortfilmprosjekt «Aldri alene». Serieskaperne ble kontaktet av hovedkontoret til Snapchat i New York om «Semester».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer