Kan nekte å sende «Big Brother»

TROMSØ: TVNorge-sjefene strever med å skaffe nordnorske deltakere til «Big Brother». Men det er ikke sikkert tromsøfolk får se sine lokale helter ha sex på TV. Lokal-TV-redaktøren i byen, Oddvar Nygård, truer med å sensurere programmet.

Nordlendinger er så fargerike og sier hva de mener, lokket TVNorges informasjonssjef med i lokalavisa, før påmeldingsshowet på et kjøpesenter i Tromsø i går ettermiddag.

- Søppel-TV

Problemet for TVNorge er at den lokale TV-sjefen synes «Big Brother» er meningsløst tøv. Dermed kan TVNorge gå glipp av 65000 potensielle seere i Tromsø-området.

- Dette er søppel-TV. TVNorge har tatt utgangspunkt i at folk vil se naboen slå kona, for så å ha sex med henne etterpå. Det er min redaktørplikt å reise noen etiske problemstillinger rundt konseptet, sier Oddvar Nygård til Dagbladet.

I Ishavsbyen er det nemlig TVTromsøs sendenett som formidler TVNorges sendinger. Oddvard Nygård akter å benytte seg av redaktøransvaret Statens Medieforvaltning har tillagt ham - dersom «Big Brother» strider mot lokal-tv-stasjonens «etiske standard».

Traumatisk

Underholdningsideen går ut på at ti personer - fem kvinner og fem menn - skal sperres inne i et hus i 100 dager. De vil bli overvåket 24 timer i døgnet. Opptakene starter på nyåret. Resultatet skal kringkastes på TVNorge til våren.

Oddvar Nygård er redd programmet kan bli traumatisk for deltakerne.

- Jeg vil ikke nøle med å kutte sendingene av programmet i vårt nett, dersom det går over grensen for hva jeg betrakter som akseptabelt, sier Nygård.

Han understreker at han ikke vil stanse programmet før han har sett resultatet.

- Jeg vil vurdere det underveis, sier redaktøren.

Ifølge informasjonssjef Jens Petter Gjelseth vil både TVNorge og seerne oppleve det som sensur dersom redaktøren ikke sender «Big Brother».

- Nygård har muligheten til å gjøre det og vil være i sin fulle rett. Men jeg tror seerne hans vil mislike det sterkt.

- Jeg er redd Nygårds reaksjoner bygger på for lite informasjon. Jeg håper vi skal komme til enighet om dette, sier Gjesleth.