Kan noen skaffe denne mannen en heksedoktor!

Høy showfaktor med tv-legen Hugh Laurie, men ikke veldig interessant musikalsk.

EN DOKTOR PÅ BRYGGA: Hugh Laurie og hans Copper Bottom Band klarte ikke å fylle Brygga i kveld, men lagde show og skapte fin stemning. Musikalsk var det ikke veldig spennende. ?Foto: Bjørn-Owe Holmberg / Dagbladet
EN DOKTOR PÅ BRYGGA: Hugh Laurie og hans Copper Bottom Band klarte ikke å fylle Brygga i kveld, men lagde show og skapte fin stemning. Musikalsk var det ikke veldig spennende. ?Foto: Bjørn-Owe Holmberg / DagbladetVis mer

NOTODDEN (Dagbladet): Ok, han er en god skuespiller med stor suksess som Dr. House på tv, men kan han spille? Kan han synge? Er han en av disse skuespillerne som har lyst til å være litt artist også? Har Hugh Laurie (55) noe på en konsertscene å gjøre, eller bør han holde seg til skuespill?

Tja, han kan både spille og synge og lage show, men han kunne likevel trengt en musikkdoktor til å fikse noen av skavankene som kom til syne under gårsdagens konsert på Brygga.

For det halter litt, for å bruke et uttrykk han bør kjenne til.

To album De som kan sin Laurie vet at han er en britisk komiker, skuespiller og forfatter — men også at han har lagd tv-programmer om blues og er en selvlært musiker som har gitt ut to album der han har fått hjelp av folk som den ekte «musikkdoktoren», Dr. John, samt Irma Thomas og Taj Mahal.

Poserer og danser Og selvfølgelig bruker han skuespillerbakgrunnen for hva den er verdt, uten at det blir drama av det. Det er i hvert fall ingen ting å si på entreen på den store bryggescenen.

Laurie kommer nærmest glidende inn på scenen, bukker dypt og hilser til publikum, poserer og danser. «What a man», synger koristene...

Sjarmerende, så absolutt.

«Iko, Iko» Han innleder med «Iko Iko», en sang som er en av mange søyler innen den typiske New Orleans-musikken, som ligger Lauries hjerte nærmest. Han tar plass bak pianoet, mens de sju i The Copper Bottom Band, ifølge Laurie «verdens beste band», er i ferd med å bli varme.

Et «tusen takk» og «god kveld, Notodden» gjør stor lykke, og Laurie glir over i en annen standardlåt, «Let The Good Times Roll».  

Middels tolker Og her ligger noe av problemet til Laurie.

Han er en middels tolker av disse låtene, som nesten utelukkende er eldre standardlåter.

Pianospillet er bedre enn stemmen, og det er innlysende at den eneste grunnen til at han er på denne scenen som en av hovedartistene under årets festival er at han er en kjent skuespiller.

For - skjærer du bort staffasjen, er dette musikalsk lite spennende. Det svinger tidvis, og han har så definitivt karisma. Men stemmen er ikke imponerende, og det er så mange andre som gjør denne øvelsen bedre enn Laurie og bandet hans.

Det bærer et ørlite preg av novelty act, dette.

Tango Den som imponerer mest er en av hans to korister, guatemalanske Gaby Moreno, som blant annet sørger for at «Kiss Of Fire» og «The Weed Smoker?s Queen» blir høydepunkter — førstnevnte en låt som også får Laurie til å ta noen tangotrinn.

Konserten som helhet blir ganske kjedelig, sjøl om den tar seg opp på tampen med mer publikumsfriende dans fra en Laurie dyvåt av svette - og et trøkk som mangler under deler av seansen. «C?est la vie» avslutter konserten etter over halvannen time.

Legesjekken er over.  

Ikke kurert Dette er visstnok siste stopp på en lang turné. Dr. House er nok ikke helt kurert ennå.

HALVFULLT: Hugh Laurie klarte ikke å fylle opp Brygga, men publikum på Notodden koste seg med New Orleans-musikk fra tv-legen.
Foto: Bjørn-Owe Holmberg
HALVFULLT: Hugh Laurie klarte ikke å fylle opp Brygga, men publikum på Notodden koste seg med New Orleans-musikk fra tv-legen. Foto: Bjørn-Owe Holmberg Vis mer

Det må bli en kjapp innleggelse på blueshospitalet.

PÅ BRYGGEKANTEN: Hugh Laurie koste seg på scenen ved Heddalsvannet på Notodden i kveld. Foto: Bjørn-Owe Holmberg / Dagbladet
PÅ BRYGGEKANTEN: Hugh Laurie koste seg på scenen ved Heddalsvannet på Notodden i kveld. Foto: Bjørn-Owe Holmberg / Dagbladet Vis mer