KOMMENTARER

Kan noen snu den lekke supertankeren Microsoft?

Steve Ballmer går av, og etterlater seg et selskap i identitetskrise.

KASTER KORTENE: Steve Ballmer, Microsoft-sjefen businessmagasinet Forbes har kalt «den dårligste administrerende direktør i noe børsnotert amerikansk selskap», går av i løpet av de neste 12 månedene. Foto: Scanpix
KASTER KORTENE: Steve Ballmer, Microsoft-sjefen businessmagasinet Forbes har kalt «den dårligste administrerende direktør i noe børsnotert amerikansk selskap», går av i løpet av de neste 12 månedene. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

«Hei, se, Steve Ballmer skjønte endelig hvordan han skulle få Microsofts aksjeverdi til å gå opp!», skrev en vittig hund på Twitter. Microsoft-aksjen hadde nettopp steget syv prosent på nyheten om at selskapets toppsjef slutter i jobben i løpet av de neste tolv månedene, så fort man har funnet hans etterfølger. Ballmer har vært i selskapet i 33 år, og sitter på Microsoft-aksjer for 70 milliarder kroner. Det er mye penger, men tallene ville vært enda mer absurde om Ballmer hadde gjort en bedre jobb.

I den grad en administrerende direktørs kvaliteter måles i selskapets utvikling i aksjemarkedet, har Steve Ballmer nemlig vært en elendig sjef for det som en gang var verdens ledende IT-selskap.

I 2000, året Ballmer overtok roret etter Bill Gates, hadde Microsoft-aksjen sin høyeste notering, på 60 dollar. Under Ballmers ledelse falt den langt ned på 20-tallet, og i mars 2009 var den nede i katastrofale 15 dollar. Siden har det gått opp og ned på begge sider av 30-streken. I samme periode steg Apple-aksjen, for å ta et ikke helt tilfeldig valgt eksempel, fra 28 dollar i 2000 til 491 dollar i dag, via en toppnotering på over 700 dollar i september i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer