Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kan prisbelønt filmskaper gi ny info om drapsdømte «Foxy Knoxy»?

Se første teaser til Michael Winterbottoms film om Amanda Knox-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Filtermagasin.no): For bare få dager siden ble amerikanske Amanda Knox på ny dømt til 28 års fengsel for drapet på Meredith Kercher (21), og nå er første teaser fra Michael Winterbottoms kommende film om den mye omtalte saken klar.

Filmen har Daniel Bruhl, Kate Beckinsale og Cara Delevingne i hovedrollene, og Winterbottom - som tidligere har laget prisbelønte filmer som «The Road to Guantanamo» og «24 Hour Party People» - bedyrer at hans film, titulert «The Face of An Angel», ikke kommer til å grafse for mye i de mest tabloide detaljene rundt saken.

- Vår film handler mer om det å miste en datter, det å miste noen som står en nær. Den handler om hvorfor vi er så interessert i vold, sa han til The Hollywood Reporter i fjor.

Spesiell sak I 2007 ble den britiske utvekslingsstudenten Meredith Kercher funnet drept i Perugia, Italia. Ifølge myndighetene var det snakk om et seksualdrap.

Romkameraten, amerikanske Amanda Knox, var den som varslet politiet, og tilsynelatende stod man overfor en sak der noen hadde brutt seg inn i leiligheten deres. Flere av Kerchers eiendeler var forsvunnet fra åstedet, blant annet mobiltelefon og kredittkort.

Men politiet festet ikke lit til Knox' forklaring, og etter en stund ble hun arrestert sammen med sin daværende italienske kjæreste Raffaele Sollecito, samt en mann ved navn Rudy Guede. Politiet mener de tre var sammen om mishandlingen og drapet på Kercher.

Guede ble dømt kjapt, mens de to andre har hatt sakene sine prøvd i en rekke rettsinstanser - som nå ser ut til å ende i en fellende dom for Knox og Sollecito. Uansett er det lite trolig at Amanda Knox noen gang blir utlevert til italienske myndigheter (hun flyttet tilbake til USA straks etter at hun ble frikjent av en lavere rettsinstans i 2011).

Det pikante drapet var en eneste stor tabloidfest for britiske, italienske og amerikanske aviser. Ikke minst fordi Amanda «Foxy Knoxy» Knox er svært pen, og mer eller mindre sanne detaljer om et angivelig utsvevende seksualliv sirkulerte.

Nye navn Knox har skrevet bok og flere filmprosjekter har vært planlagt om saken (kanalen Lifetime sendte en temmelig spekulativ tv-film kalt «Amanda Knox: Murder on Trial in Italy» i 2011), men Winterbottoms film blir den første store dramatiseringen.

TABLOIDFEST: Amanda Knox-saken hadde alle tabloidingredienser, men Michael Winterbottom sier det er andre sider ved saken han er mer interessert i. FOTO: SCANPIX/AP
TABLOIDFEST: Amanda Knox-saken hadde alle tabloidingredienser, men Michael Winterbottom sier det er andre sider ved saken han er mer interessert i. FOTO: SCANPIX/AP Vis mer

Så spørs det hva nytt, om noe, den britiske regissøren har å melde. Filmen er basert på boka «Angel Face: Sex, Murder and the Inside Story of Amanda Knox», og regissøren var til stede ved minst én rettsbehandling for å gjøre research.

Samtidig har karakterene i filmen har fått andre navn og handlingen i filmen avviker endel fra virkeligheten.

 «The Face of an Angel» er ikke ferdig, men distribusjonsrettigheter selges under den kommende filmfestivalen i Berlin. Så gjenstår det å se om noen norske distributører biter på.

Denne saken er tidligere publisert på film- og tv-bloggen Filter.

Hele Norges coronakart