Kan Skranglebein bli den nye Harry Potter?

Dagbladet anmelder ungdomsbøker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

UNGDOMSBOK: Det er ikke hver dag en debutant tilbys en kontrakt på 1,8 millioner dollar for et uferdig manus. Men så er det heller ikke hver dag forlaget Harper Collins bestemmer seg for en gigantsatsing på noe de tror blir en Potter-suksess. Det har de gjort med fortellingen om detektiv-skjelettet Skranglebein Likanes, som nå har verdenspremiere. Den er skrevet av iren Derek Landy, som tidligere har hatt suksess med zombiefilmen «Dead bodies» og den morderiske thrilleren «Boy Eats Girl».

Morderjakt

Boka åpner med en roald dahlsk beskrivelse av 12 år gamle Stephanies familie. Om grusomme tante Beryl og hennes to barn som er like tykke og klumpete som de er griske og dumme. Stephanie selv er et intelligent 12-årig enebarn med kjærlige foreldre. Da hennes yndlingsonkel Gordon blir myrdet, dukker det opp en venn av ham. En underlig framtoning med lang svart frakk, skjerf foran ansiktet og parykk. Det er Skranglebein. 400 år tidligere var han i kamp mot onde Terminus Orm. Skranglebein døde, og våknet som en knokkelhaug. Han «tok seg kraftig sammen», og gjenoppsto som skjelett. Et elegant ironisk detektivskjelett, med skreddersydd dress og et litt stivt smil. Litt motvillig tar han med Stephanie i jakten på onkel Gordons morder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.