FÅR SKRYT: Ida Maria, her fra en konsert i Sarpsborg. Foto: FRANK KARLSEN
FÅR SKRYT: Ida Maria, her fra en konsert i Sarpsborg. Foto: FRANK KARLSENVis mer

- Kan slå igjennom i år

LA Times skryter av Ida Maria.

(Dagbladet.no): Ida Maria er på turné i USA, og tirsdag spilte hun sin første store konsert i Los Angeles. Hun kan ikke ha blitt særlig misfornøyd med mottakelsen.

Los Angeles Times' anmelder August Brown roser henne opp i skyene.

- Den ironiske lekenheten gjør at Ida Maria kan bli en av de første rockeartistene som slår igjennom i 2009. Hun trekker deg med med løfter om nakenhet og latterlig fengende bråkepop, men det er åpenbart at hun har mer i tankene enn en uklar fyr, skriver han.

Konserten fant sted på Los Angeles kjente klubb the Viper Room - kjent partysted for en rekke av byens mange kjendiser. Denne kvelden var klubben ifølge Brown full av indie-gutter. Og han merker seg at det virker som om alle i rommet kan tekstene til både «Oh My Good» og «I like you so much better when you're naked» utenat. Til tross for at hun ennå ikke har sluppet et ordentlig album i USA. Det skjer først i mars.

- Hun er så ivrig etter å skryte av å ha en drink i den ene hånda og en mann i den andre, som hun gjorde midt i Viper Room-settet. Men sangene hennes er for skjelvende og rytmisk engstelige til å holde mer anspente følelser i bakgrunnen, skriver anmelderen, som mener dette er det mest fascinerende med karismaen hennes.

I kveld spiller Ida Maria en utsolgt konsert på Union Hall i Brooklyn. 24. februar skal hun hjem til Norge for å spille på Spellemannsprisen, før det bærer tilbake til USA og platelansering.