Kan slippe straff

LONDON (Dagbladet): Den britiske mannen som er tiltalt for å ha forfulgt og plaget den norske tv-veterinæren Trude Mostue, kan unnslippe straff fordi han regnes som mentalt ustabil.

David Clifford Taylor (40) fra Plaistow i Øst-London er siktet for såkalt «harassment» - trakassering og forfølgelse. I går møtte han i Stratford Magistrates Court i Øst-London.

I løpet av de siste to åra skal han ha skrevet en rekke lidenskapelige brev og kjærlighetserklæringer til Mostue.

Han skal også ha sendt videofilmer og blomsterbuketter adressert til den norske tv-veterinæren som er blitt rikskjendis i Storbritannia takket være BBC-serien «Veterinærene i praksis».

Ville temme media

Forsvarsadvokat Pieter Briegel prøvde, uten hell, å overtale retten til å nedlegge restriksjoner på medias dekning av saken. Han hevdet at Taylor, som angivelig lider av kroniske depresjoner og en lang rekke andre psykiske problemer, fikk et kraftig mentalt sammenbrudd som følge av en tidligere presseomtale av saken.

Taylor går på antidepressive medisiner, og er blitt undersøkt av tre leger i forbindelse med de psykiske påkjennelsene rettssaken skal ha påført ham.

Utsatt

Retten er ikke blitt gjort oppmerksom på disse rapportene før nå, og dette skal være hovedgrunnen til at saken er blitt utsatt i ytterligere tre uker.

Taylor ble løslatt mot kausjon i går ettermiddag på betingelse av at han ikke tar kontakt med Mostue.

Det er likevel usikkert om han vil bli dømt. I tilsvarende saker, hvor det er blitt stilt spørsmål ved den siktedes mentale helse, har det nemlig hendt at tiltalen er blitt avvist.

Trude Mostue var i går ikke tilgjengelig for kommentarer. Veterinæren gjør for tida opptak til en ny tv-serie.