Kan «spillenes Citizen Kane» bli noe bra i filmform?

«Shadow of the Colossus» blir film.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): De fleste dataspill som blir filmatisert ender opp som sjanseløse kalkuner, om vi ser på de forsøkene som er blitt gjort til nå.

Derfor er det for mange spillere litt skummelt å se nyheten om at «Shadow of the Colossus» nå skal overføres til det store lerretet, slik Hollywood Reporter melder.

- Spillenes «Citizen Kane»
Det japanske spillet ble utgitt på PlayStation 2 i 2005 (året etter i Norge). Bak spillet sto det samme teamet som leverte den moderne spillklassikeren «ICO», med Fumito Ueda i spissen.

Begge spillene har gått inn i spillhistorien som unike eksempler på hvordan spill kan stå på egne ben som kunstform, og regissør Guillermo del Toro skal ha omtalt «Shadow of the Colossus» som «spillenes Citizen Kane».

I spillet følger vi den fåmælte figuren Wander, som sammen med sin hest Agro må reise gjennom et vakkert, mystisk landskap på jakt etter en rekke kjemper som han må nedkjempe for å redde den bevisstløse jenta Mono.

Wander kan bare ta kolossene av dage ved å bestige dem som om de var fjell, noe som setter like store krav til hode som reaksjon. Hvorvidt disse magiske spillsekvensene vil kunne overføres til filmformatet uten å miste sin egenart, gjenstår å se.

«Street Fighter»-bakgrunn
Nettopp derfor er det mange som vil ha et skeptisk øye til hvordan filmen blir til. Manuset skrives av nykommeren Justin Marks, som nå er ferdig med manuset til McG-filmen «20,000 Leagues Under the Sea», men som også skriver tegneseriefilmen «Hack/Slash» og nyinnspillingen av ikke ukjente «He-Man».

Marks er imidlertid ikke helt ukjent med spillbaserte filmer, siden han også har levert manuset til «Street Fighter: The Legend of Chun-Li» - en film man trygt kan si ikke falt i god jord hos kritikerne.

«SotC»-filmen er nå helt i startfasen hos Sony Pictures. Den skal produseres av Kevin Misher, som nå er ferdig med Johnny Depp-filmen «Public Enemies» og underveis med 2010-nyinnspillingen av «Dune».

Kan «spillenes Citizen Kane» bli noe bra i filmform?

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer