Kan SV bli selve sjakkpartiet?

Bård Vegar Solhjell skriver med smittende entusiasme.

SJAKKBOK: I lys av Magnus Carlsens suksess ved sjakkbrettet har Bård Vegar Solhjell skrevet en bok om sitt forhold til sjakkspillet, «Sjakk - ei kjærleikshistorie». Her er Carlsen og Anand i full sving i Sochi. Foto Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
SJAKKBOK: I lys av Magnus Carlsens suksess ved sjakkbrettet har Bård Vegar Solhjell skrevet en bok om sitt forhold til sjakkspillet, «Sjakk - ei kjærleikshistorie». Her er Carlsen og Anand i full sving i Sochi. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Felt av en bonde! Slik kunne man tolke sjakkpartiet Magnus Carlsen tapte denne uka. I sin nye bok, «Sjakk - ei kjærleikshistorie» minner Bård Vegar Solhjell om at sjakkens spillestil har skiftet opp gjennom historien.

Det er ikke tilfeldig at bonden ble oppvurdert i tida rundt den franske revolusjonen. Både Voltaire og Rousseau spilte sjakk på Café de la Regence i Paris.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer