ER BLITT RIK: Artisten Laleh, her fotografert under Hovefestivalen i fjor. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
ER BLITT RIK: Artisten Laleh, her fotografert under Hovefestivalen i fjor. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Kan ta ferie i 25 år - så mye penger har Laleh tjent etter den store hiten

Behøver ikke slite seg ut.

(Dagbladet): Artisten Laleh kom til Sverige som flyktning fra Khomeinis islamistregime i Iran, ble kjent i filmen «Jalla Jalla» i år 2000 og mottok tre Grammis - den svenske Spellemannprisen - for debutplata i 2005.

I 2012 fikk hun sitt store gjennombrudd også i Norge med plata «Sjung» og hiten «Some Die Young», som ble brukt i forskjellige sammenhenger for å minnes de døde etter terrorangrepet på Utøya.

Nå har 31-åringen tjent så mye penger at hun kan legge beina på bordet og ta ut sin faste brutto månedslønn og utbytte på 56 000 kroner i hele 25 år før bedriftskontoen går tom, har den svenske næringslivsavisa Dagens Industri regnet seg fram til.

Det på bakgrunn av årsregnskapet til hennes selskap GML Productions, som har hatt en omsetning på over sju millioner hvert år siden Laleh figurerte i den svenske varianten av «Hver gang vi møtes», «Så mycket bättre», i 2011.

Ifølge avisa hadde selskapet et overskudd på 6,9 millioner i fjor og sitter nå på en egenkapital tilsvarende 16,8 millioner.

Laleh, som bærer etternavnet Pourkarim og nå er bosatt i Los Angeles, gjør det utvilsomt ekstra bra økonomisk fordi hun både komponerer og skriver tekster selv.

Hun er til og med sin egen tekniker og produsent.

- Jeg ville kjedet meg hvis jeg var «bare» artist og sanger. Jeg liker å bygge opp hele bildet, bestemme over alle komponentene, fortalte hun til Dagbladet i forbindelse med sin konsert på Hove i fjor.

- Jeg ville ikke bli en av de artistene som sitter og titter over skulderen til lydteknikeren og produsenten. Jeg vil ha kontrollen selv. Det er det vanskeligste jeg har gjort - teknikken ligger ikke lett for meg - men jeg er veldig glad jeg lærte meg det, sa hun.