Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kan ta storpotten

Nominasjonene til Bylarms nye stipend er klare. Ti band og artister kjemper om 800 000 kroner.

Bylarm har i samarbeid med StatoilHydro opprettet et talentstipend. Det er på 800 000 kroner og deles ut for første gang under Bylarm i Oslo i slutten av denne måneden.

Blant de nominerte er Madcon, som gjorde storeslem under helgas Spellemann-utdeling.

Blant de andre gryende stjerneskuddene er Ida Maria, Superfamily, Shining og Ungdomskulen, som alle mottok Alarmpriser i oktober i fjor. Nominasjonsgruppa har bestått av både musikere, bransje- og mediefolk.

Alle finalistene spiller under Bylarm, noe som også var en forutsetning for å bli nominert. Pengene er ment å skulle sette fart på vinnerens internasjonale karriere.

- Ideen er at stipendet skal brukes til å markedsføre vinneren internasjonalt. Derfor krever vi at de nominerte leverer en prosjektplan som beskriver hvordan de vil forvalte et eventuelt stipend. Vinneren må utarbeide planen videre, med tett oppfølging fra oss, sier daglig leder Erlend Mogård Larsen i Bylarm.

En jury av norske og internasjonale bransjefolk skal vurdere kandidatene ut fra både kunstneriske og forretningsmessige kvaliteter. Juryen ledes av Magne Furuholmen.

- Å satse på å eksportere norske artister og band med personlighet og særpreg til utlandet ved hjelp av dette stipendet, er en vei jeg virkelig tror på, sier Furuholmen i en pressemelding.

IDA MARIA: Hun er en av artistene som er nominert til talentstipendet. Foto: LARS MYHREN HOLAND
IDA MARIA: Hun er en av artistene som er nominert til talentstipendet. Foto: LARS MYHREN HOLAND Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media