DEBATT

Debatt: Egebergs ærespris

Kan Therese få idrettens ærespris?

Skal en tidligere dopingdom ekskludere idrettsutøvere til hjemlige idrettspriser?

NYANSELØST? Kan det være slik at norsk presses unyanserte omgang med utenlandske dopingsaker gjøres til et argument for at utenlandsk presse må beskyttes mot det samme: Norge bør agere nyanseløst fordi i utlandet forstår man ikke nyanser, spør Trond Solvang. Her løper Therese Johaug inn til seier i NM i terrengløp 13. oktober. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix
NYANSELØST? Kan det være slik at norsk presses unyanserte omgang med utenlandske dopingsaker gjøres til et argument for at utenlandsk presse må beskyttes mot det samme: Norge bør agere nyanseløst fordi i utlandet forstår man ikke nyanser, spør Trond Solvang. Her løper Therese Johaug inn til seier i NM i terrengløp 13. oktober. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Blant sportskommentatorene i tre ledende aviser – VG, Dagbladet, Adresseavisen – pågår en diskusjon om Therese Johaug bør kunne tildeles Egebergs ærespris for sin allsidighet i toppidrett (gitt at hun nomineres til prisen), i lys av hennes tidligere dopingdom.

Selve tildelingen skal jeg ikke mene noe om, da den ikke har noe juridisk-faglig ved seg. Men enkelte argumenter i diskusjonen er det grunn til å gripe fatt i.

Adresseavisens kommentator Løfaldli uttaler til VG 17. oktober: «Hun fortjener prisen etter prestasjonene, men hun bør ikke få den på grunn av signalene Norge da sender. Vi ville ha syntes det var merkelig om en utøver fra et annet land som for eksempel Russland, Østerrike, Frankrike eller Tyskland, som har vært utestengt for brudd på dopingreglene fikk en slik pris.»

Og han fortsetter: «Om man ser bort fra det som er skjedd (inntak gjennom uaktsomhet), så må man kjøre den samme tankegangen også når utenlandske utøvere hevder det samme, og hvor det ikke finnes bevis for at handlingen ble gjort med vilje.»

Det er nærliggende å snu det på hodet: Hvorfor skulle ikke norsk presse (og andre) ta hensyn til hva som blir funnet å være det reelle saksforholdet i dopingsaker som gjelder utenlandske utøvere?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer