KOMMENTARER

Ny episode av Siste med Marie Simonsen

Kan Trond Giske gjøre et comeback i toppolitikken?

Vi snakker om mektige menn i Midtens rike, Xi Jinping og Trond Giske, i ukas podkast.

COMEBACK KID: Trond Giske er utålmodig. Bare ett år etter at han måtte gå av, vil han til topps igjen. Det er tema for ukas episode av «Siste med Marie Simonsen». Her er han sammen med Jonas Gahr Støre og Trondheims ordfører Rita Ottervik følger med(bak)
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
COMEBACK KID: Trond Giske er utålmodig. Bare ett år etter at han måtte gå av, vil han til topps igjen. Det er tema for ukas episode av «Siste med Marie Simonsen». Her er han sammen med Jonas Gahr Støre og Trondheims ordfører Rita Ottervik følger med(bak) Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Det er vel å dra det for langt å sammenlikne en trønderpolitiker med Kinas mektige president. Så det gjør vi heller ikke i ukas episode selv om temaet er gitt.

Vi må selvfølgelig snakke om Trond Giske og det som skjedde i Trøndelag Ap denne uka. Er han som Bill Clinton «the Comeback Kid» eller har metoo-bevegelsen, som med Clinton, tatt knekken på karriere og ettermæle?

Men denne uka er jeg enda mer nysgjerrig på Xi Jinping. Kollega Sun Heidi Sæbø har kommet med en glitrende bok som forteller alt du vil vite om dette gigantiske landet og ikke minst Kinas mystiske leder. Hun forteller hvorfor vestlig etterretning har utpekt Huawei som en sikkerhetsrisiko.

USA og Kina er på randen av en handelsavtale som får store konsekvenser.

Vi vet altfor lite om Kina. Her får du vite mer på noen minutter.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer