Ny episode av Siste med Marie Simonsen

Kan Trond Giske gjøre et comeback i toppolitikken?

Vi snakker om mektige menn i Midtens rike, Xi Jinping og Trond Giske, i ukas podkast.

COMEBACK KID: Trond Giske er utålmodig. Bare ett år etter at han måtte gå av, vil han til topps igjen. Det er tema for ukas episode av «Siste med Marie Simonsen». Her er han sammen med Jonas Gahr Støre og Trondheims ordfører Rita Ottervik følger med(bak)
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
COMEBACK KID: Trond Giske er utålmodig. Bare ett år etter at han måtte gå av, vil han til topps igjen. Det er tema for ukas episode av «Siste med Marie Simonsen». Her er han sammen med Jonas Gahr Støre og Trondheims ordfører Rita Ottervik følger med(bak) Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer
Kommentar

Det er vel å dra det for langt å sammenlikne en trønderpolitiker med Kinas mektige president. Så det gjør vi heller ikke i ukas episode selv om temaet er gitt.

Vi må selvfølgelig snakke om Trond Giske og det som skjedde i Trøndelag Ap denne uka. Er han som Bill Clinton «the Comeback Kid» eller har metoo-bevegelsen, som med Clinton, tatt knekken på karriere og ettermæle?

Men denne uka er jeg enda mer nysgjerrig på Xi Jinping. Kollega Sun Heidi Sæbø har kommet med en glitrende bok som forteller alt du vil vite om dette gigantiske landet og ikke minst Kinas mystiske leder. Hun forteller hvorfor vestlig etterretning har utpekt Huawei som en sikkerhetsrisiko.

USA og Kina er på randen av en handelsavtale som får store konsekvenser.

Vi vet altfor lite om Kina. Her får du vite mer på noen minutter.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.