Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kan vår favorittpsykopat fra «Breaking Bad» få hovedrollen i «Star Wars VII»?

Het kandidat til stjernekrigen.

TIL STJERNENE? Mange fikk øynene opp for skuespiller Jesse Plemons som den «milde psykopaten» Todd Alquist i «Breaking Bad» (her flankert av Jesse Pinkman, spilt av Aaron Paul). Nå kan Plemons være klar for en av hovedrollene i «Star Wars VII». Foto: Scanpix/AP Photo/AMC, Ursula Coyote
TIL STJERNENE? Mange fikk øynene opp for skuespiller Jesse Plemons som den «milde psykopaten» Todd Alquist i «Breaking Bad» (her flankert av Jesse Pinkman, spilt av Aaron Paul). Nå kan Plemons være klar for en av hovedrollene i «Star Wars VII». Foto: Scanpix/AP Photo/AMC, Ursula Coyote Vis mer

(Filter): Oppi alt det grufulle som skjedde i sistesesongen av «Breaking Bad», var det spesielt én fyr som med sine handlinger gjorde det vanskelig - og ekstra interessant - for oss tv-seere.

Som den tilsynelatende milde unggutten Todd Alquist, viste skuespiller Jesse Plemons at skinnet kunne bedra: På utsiden minnet Todd mest om en ung og from versjon av Matt Damon (Plemons spilte forøvrig en ung Damon i «All the Pretty Horses»), men på innsiden bodde en avstumpet demon.

Ikke rart at mange i det stille ønsket seg en egen spinoff-serie med ham og nazi-onklelen Jack, i tillegg til advokatserien «Better Call Saul».

Spiller i «Star Wars»? Men nå kan det komme noe som potensielt er enda bedre. Ifølge The Wrap er nemlig Plemons en av de heteste kandidatene til en av hovedrollene i J.J. Abrams' kommende stjerneepos «Star Wars VII».

Flere kilder med kjennskap til castingprosessen forteller at Plemons nok en gang skal møte Abrams neste uke, etter at hans første audition ble svært godt tatt imot av filmskaperne.

Dersom det viser seg å stemme at originalskuespillerne Mark Hamill, Carrie Fisher og Harrison Ford vender tilbake til filmserien, kan det kanskje tenkes at Plemons skal spille sønnen til Mark Hamill - de ligner tross alt bittelitt på hverandre?

Mange rykter Ved siden av å ha spilt en ung Matt Damon, spilte også Plemons lillebroren til nylig avdøde Paul Walker i «Varsity Blues» før gjennombruddet i 2006-serien «Friday Night Lights».

Deretter dukket han opp i «Battleship», før han spilte sønnen til Philip Seymour Hoffman i «The Master». Nylig gjorde han seg ferdig med Stephen Frears' kommende Lance Armstrong-film (en av mange) samt Tommy Lee Jones-dramaet «The Homesman», så 2014-planene hans er ifølge The Wrap altså ganske åpne for litt stjernekrig.

Foreløpig er det mye hemmelighet knyttet til skuespillerne i den kommende «Star Wars»-filmen, men navn som Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor og Sullivan Stapleton er blitt trukket fram på ryktebørsen.

Denne saken ble opprinnelig publisert på film- og tv-bloggen Filter