Du leser nå Dagbladet Pluss

Kan verdensreligionene forklares for små barn i lys av sine høytider?

Religion som fest.

HØYTID: «Fest og feiring»-boksen består av fem bildebøker, som tar for seg hver sin religiøse høytid. Slik åpner boka «God jul».
 Illustrasjon fra boka
HØYTID: «Fest og feiring»-boksen består av fem bildebøker, som tar for seg hver sin religiøse høytid. Slik åpner boka «God jul». Illustrasjon fra bokaVis mer

Kan verdensreligionene forklares for små barn i lys av sine høytider? Det forsøker «Fest og feiring», et sett med fem bildebøker som ble utgitt av Cappelen Damm Undervisning i høst. Verket fikk nylig Brageprisen i åpen klasse, som i år gikk til faktabøker for barn og unge.

På et vis er det litt nedslående at når det først skal deles ut pris til en så populær, men underbelyst sjanger, går den til et verk for skolesektoren.

Men når målgruppa er barnehager og skoleklasser, øker opplagspotensialet. Kanskje må det til for å kunne lage såpass ressurskrevende litteratur. For dette er heldigvis bøker med klare litterære ambisjoner og kvaliteter.

Fellesskap og likhet

Hver av bøkene tar for seg én religiøs feiring, knyttet til en av de fem verdensreligionene: Kristendom, jødedom, buddhisme, hinduisme og islam. Bøkene er bygget opp nokså likt, noe som i sin tur får fram likheter ved de ulike trosretningene.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.