Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Kan vi få dette bildet?

I går ventet noen få på Bruce Springsteen utenfor Grand hotell i Oslo. En av dem var Dagbladet som fikk cirka fire minutter med ham. I 1988 ventet vi også.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Unnskyld mister Springsteen, har du noen få minutter?

- Yeah, svarer Springsteen som vi definitivt ikke kommer til å kalle «The Boss».

Det er for avleggs, og leserne får ha denne skribenten unnskyldt. Praten i går varte i cirka fire minutter. Den ble derfor ikke om Irak eller «Born on the run» kontra «The Ghost of Tom Joad», men et øyeblikk av barnslig lykke

Springsteen stoppet nemlig opp. Vinket til noen fans før han fikk et bilde av ham og Patti Scialfa i hånda.

Eim av vin

- Dette ble tatt i 1988. Det var en av de første jobbene jeg hadde som sommervikar i avisa, det ga meg nesten fast jobb, takk skal du ha for det at jeg ikke ble kastet ut.

- Selv takk, det er rart å tenke på at det var din første jobb. Har det gått bra?

- Ganske.

(Her skulle jeg sjølsagt ha sagt at jeg har noen dikt og noen problemer med Oslo likningskontor, men slik ble det altså ikke.)

- Og med deg, spør vi passe dumt.

Springsteen smiler, men han stopper og tar seg tid. Bedre enn forrige gang vi var på Bruce-jobb. Da var det kaos utenfor Grand hotell. Springsteen og den nye kjæresten Patti kom til samme hotell.

- Det var altså dette hotellet vi bodde på i 1988 også, strange, sier Springsteen, mens han skriver noen flere autografer.

Patti kommer bak. Kledd i lysebrun frakk, mørke solbriller og et stort smil.

Vi eimer også vin, av edelt merke må man vel tro. Vi drar kjensel på en av sikkerhetsvaktene som var litt buse for 15 år siden, mildere nå. Tidsmaskinen spinner tilbake til 26. juli 1988.

Hysteria Springsteenius og sommervikar i Dagbladet. Jobben var å vente på Bruce. Folket gikk i kølende svart. Springsteen var endelig i byen igjen for første gang siden 5. mai 1981 og fire år etter monstersuksessen «Born in the USA». Da som nå med konsert på et utsolgt Valle Hovin.

Patti spør

- Når jeg ser bildet kjenner jeg igjen hotellet. Vi var nettopp blitt kjærester, sier Patti. Hun spør om det er muligheter for en gave.

- Det bildet vil jeg gjerne ha. Er det mulig å levere det inn i resepsjonen, spør hun.

Springsteen nikker.

Vi sier «15 år siden og jeg står altså fortsatt og venter på deg».

Springsteen titter over solbrillene, et trekk av et smil over fippskjegget i grått. Han letter på den svarte trailercapsen

- I'm still around too.

Springsteen titter nøyere på bildet og låner en blå kulepenn.

- Sier du det, var det en av dine første jobber. La meg få låne en tusj. Du får to navnetrekk.

Greetings

- Hvordan var konserten i Finland?

- Finland er alltid bra, men nå skal vi hygge oss i Oslo igjen. Det er en stund siden sist.

- Hva skal dere gjøre her?

- Aner ikke helt, men rusle rundt. Kjøre en tur, slappe av.

- Takk for at du viste meg bildet, take care, sier Springsteen.

(Vi er nære venner nå).

Patti kommer faktisk tilbake for å forsikre seg om at bildet blir levert inn.

(Det ble det i går kveld med teksten «Greetings from Grand, Oslo, Norway).Bruce er kanskje ikke like stor som for 15 år siden, men noen amerikanske ikoner tåler irr...«Glory Days».

MIMREMØTE: I løpet av ekstremt kort tid ble 40000 billetter solgt ut til kveldens konsert med Bruce Springsteen og E-Street Band. I går landet Bruce med kona Patti Scialfa i Oslo. Dagbladets Tom Stalsberg ventet på ham som sommervikar i 1988, i går ventet han igjen med bildet han tok den gangen. - Kan vi få det bildet, spurte Patti.