Kan vi få en Spotify for spill?

Svenskene snuser på spill-streaming.

(Dagbladet.no): Allerede før tjenesten er åpnet for alle, er musikktjenesten Spotify blitt en suksess blant nettbrukerne. Konseptet der du kan lytte til en enorm mengde streamet musikk helt gratis (eller reklamefritt mot en avgift) har sine åpenbare fordeler i det digitale markedet.

Nå forteller de svenske gründerne bak Spotify til Gamesindustry.biz at de vurderer å bruke forretningsmodellen på annet enn musikk - som for eksempel dataspill.

- Vi tror det er mye vi først må få på plass når det kommer til musikktjenesten, men det hadde vært veldig kult å lage en Spotify for spill, sier Spotify-sjef Daniel Ek til nettstedet.

Han mener at en slik ny forretningmodell for distribuering av spill på sin side vil kreve at spillbransjen tenker i nye baner.

- Å streame spill krever at bransjen kontinuerlig skaper innhold for spillet, og slutter med utviklingsperioder som går over mange år. «World of Warcraft» er et godt eksempel på et slikt type spill.

I intervjuet går Ek også inn på hva Spotify tenker om å utvide musikktjenesten over på mobile enheter - foreløpig er den kun tilgjengelig på pc og mac.

- Et av våre mål er å gjøre Spotify tilgjengelig overalt. Men først vil vi gjøre pc/mac-opplevelsen så bra som mulig, sier Ek.

LES OGSÅ: Lover flere millioner nye sanger

VIL GJERNE UTVIDE: Spotify-grunnleggerne Daniel Ek (til venstre) og Martin Lorentzon.
VIL GJERNE UTVIDE: Spotify-grunnleggerne Daniel Ek (til venstre) og Martin Lorentzon. Vis mer