Kan vi forhandle med Taliban?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

«Dra av gårde straks, Lysbakken, Halvorsen, Bergstø og hva de nå heter alle de irrasjonelle USA-haterne som heller ser terrorregimet Taliban kommer til makta i Afghanistan, enn at de vestlige landene med FN-mandat prøver å få sentralmakta på beina.

Attila

«Er dette sånn å forstå at du foretrekker krig framfor forhandlingsløsning, eller skal jeg forstå deg slik at du ikke har tro på en forhandlingsløsning? Hvis det siste er tilfelle, er jeg sikker på en ting: En forhandlingsløsning vil ikke komme før noen har våget å tenke tanken høyt, og så gjenstår det å se om tanken kan ha noe for seg.

Hagmor

«Om SV’erne og alle de andre sofaidealistene her oppe i Nord kunne tenke seg dialog med Taliban og at hjelpearbeidet skal foregå uten militærbeskyttelse så kan de jo bare melde seg frivillig på dagen og sørge for begge deler selv?

Bengt

«Å forhandle med Taliban er å forhandle med terrorister. Har dere glemt 11. september? En ting er jeg ganske sikker på, hvis vi trekker oss tilbake taper vi alt vi har gjort til nå for å skape fred.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer