DEBATT

Debatt: NAV-skandalen

Kan vi ikke stole på systemet lenger?

Det er mye fokus på å få syke mennesker tilbake i jobb. Men samfunnet må også akseptere at ikke alle er i stand til å jobbe. De skal også ha et verdig liv.

Nav-direktør Sigrun Vågeng (t.v.) og arbeids og sosialminister Anniken Hauglie under orienteringen om NAV-skandalen 28. oktober. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
Nav-direktør Sigrun Vågeng (t.v.) og arbeids og sosialminister Anniken Hauglie under orienteringen om NAV-skandalen 28. oktober. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Et system som alle brukere skulle stole på, er nå ute av kontroll. Mennesker som blir syke, trenger all støtte og hjelp de kan få, slik at de kan leve et fullverdig liv.

Mens man er alvorlig syk, så skal man måtte bruke de kreftene man har igjen, til å kjempe mot et system laget av politikere. Krefter man burde bruke på egen helse.

Kan man stole på systemet lenger? Hvilke konsekvenser har dette fått for brukerne i NAV?

Man må kunne forvente at dette følges nøye av dem som forvalter systemet, at de følger loven og at brukerne får det de har krav på.

Det triste med dette er jo at det er de med nedsatt funksjonsevne eller de som er for syke til å jobbe som rammes. Mennesker som ofte er i en krevende økonomisk situasjon.

Det har vært mye fokus på å få syke mennesker tilbake i jobb, og det er bra. Likevel må samfunnet også akseptere at ikke alle er i stand til å jobbe. De skal også ha et verdig liv.

Det er bra at de feilene som nå oppdages, rettes, og at folk får tilbake pengene sine, både fra NAV og Skattekontoret. Det er viktig å få alle fakta på bordet, uansett hvor ille det er.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer