«Kan vi kanskje henrette denne mannen?»

Svensk journalist ble drapstruet etter kronikk om kvinneidealet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Robert Aschberg fortsetter sin jakt på svenske netthatere i TV3-programmet «Trolljegerne» - som har engasjert og forarget både norske og svenske tv-seere. Her oppsøker han og konfronterer de anonyme nett-trollene  - for åpent kamera.

I mandagens program får vi se hvordan en kronikk om det syltynne kvinneidealet utløste et ras av reaksjoner - og drapstrusler mot journalisten.

Vant til kritikk - Det ble veldig stor oppstandelse, både i andre aviser og på sosiale medier. Det var merkelig å lese at jeg burde ta livet av meg selv eller at jeg burde skytes. Det synes jeg er en merkelig reaksjon på en kronikk, som i utgangspunktet var lite kontroversiell, sier  journalist Karl-Johan Karlsson til Dagbladet.

Karlsson forteller at han som journalist er vant til å få både reaksjoner og kritikk, og derfor ikke lot seg skremme, men står fram i programmet fordi han frykter at hatytringer skal få lov å kneble den offentlige debatten.- Jeg tåler dette, jeg er vant til kritikk, men andre kan bli redde og slutte å skrive etter liknende reaksjoner, sier Karlsson i programmet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer