Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Corona:

Kan vi stole på helsevesenets forsikringer?

I disse virustider.

UNDRES: Hvorfor sjekkes ikke reisende fra Kina, Italia, og ellers fra det store utland, i disse dager, når de ankommer Norge og før de reiser videre innenlands, spør innsenderen. Her sjekkes passasjerer i Ungarn etter å ha returnert fra Milano med fly.Foto: MTI / AP / NTB Scanpix
UNDRES: Hvorfor sjekkes ikke reisende fra Kina, Italia, og ellers fra det store utland, i disse dager, når de ankommer Norge og før de reiser videre innenlands, spør innsenderen. Her sjekkes passasjerer i Ungarn etter å ha returnert fra Milano med fly.Foto: MTI / AP / NTB Scanpix Vis mer
Meninger

Det dukker plutselig opp et mystisk virus i Wuhan i Kina som utvikler seg ukontrollerbart. I løpet av noen måneder er det blitt til en verdensomspennende pandemi, noe som sier like mye om menneskenes reiseaktivitet som om virusets smitteevne.

Mens land etter land blir berørt forsikrer våre helsemyndigheter at de har planene klare for gode mottiltak når, ikke hvis, men når viruset dukker opp i Norge. Ukers planlegging beroliger oss. Men hva skjer?;

Det må da være flere enn meg som undrer seg på hvorfor reisende som ankommer Norge fra Kina og Italia, og ellers fra det store utland i disse dager, og som får reise videre innenlands til sine hjemsteder uten å ha blitt helsesjekket på flyplassen ved ankomst?

Med en godt planlagt logistikk måtte da det ha vært enklere enn å, i ettertid, ettersøke hundrevis av potensielle smittede som har vært i kontakt med den reisende.

Hvor vanskelig kan da dette være!? Hadde dette vært en stakkars flyktning hadde det nok blitt bråstopp på flyplassen!

De av oss som har besøkt USA, har da også fått erfare den evinnelige slusingen gjennom sikkerhetskontrollene mens «hjerter og nyrer» granskes mistenksomt, og det helt uten noen pandemi og at vi enda da kom fra det «renslige og trygge» Norway!

Kan vår helsedirektør gi en plausibel forklaring på hvorfor en kort helsesjekk ikke kan foretas av ankomne på flyplassen i disse virustider?

Hilsen fra en ikke hysterisk men nysgjerrig mann.

Hele Norges coronakart