SAMME DAG I KABUL: Samme dag som München-skytingen tok ti liv, tok en selvmordsbomber livet til 80 mennesker i Kabul. Forskjellen i mediedekningen av disse hendelsene var så stor, at de fleste av oss har ikke tatt innover terroren i Afghanistan. Bildet er fra Kabul 30. juni i år med NATO-soldater etter at en selvmordsbomber drepte tre mennesker og 72 ble skadet.
SAMME DAG I KABUL: Samme dag som München-skytingen tok ti liv, tok en selvmordsbomber livet til 80 mennesker i Kabul. Forskjellen i mediedekningen av disse hendelsene var så stor, at de fleste av oss har ikke tatt innover terroren i Afghanistan. Bildet er fra Kabul 30. juni i år med NATO-soldater etter at en selvmordsbomber drepte tre mennesker og 72 ble skadet.Vis mer

Kan vi virkelig snakke om islamsk terror? Islam kan umulig angripe noen

Det er ikke islam mot oss andre. Det er terrorister mot oss andre, skriver Bushra Ishaq.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Bølgen av terrorangrep i vestlige land har satt dype spor. I sommer trakk flere paralleller til andre verdenskrig med nærmest daglige angrep som utpekte kristne og homofile som utvalgte mål. Parallellen er også velbegrunnet i at terroren ikke lenger begrenser seg til institusjonelle mål, men griper inn i sivilsamfunnet uten forskjell på barn og voksne.

Forskere har angitt «hurtig radikalisering» som årsak til de siste terrorangrepene, og har karakterisert det som en pågående «terrorkampanje». Terroristene lever som regel et liv med alkohol, rus, kriminell atferd, og psykisk sykdom uten å være religiøs praktiserende.

En av grunnene til at veien til terrorhandlinger nå er så kort, er at terskelen for å kvalifisere seg som terrorist er minimal kombinert med ekstrem tilgjengelighet av voldelig ideologi på digitale medier. Det eneste kravet for en islamistisk terrorist, ser ut til å være et muslimsk navn eller tilrop av frasen «Gud er stor» ved angrep. Flere av terroristene bak de siste angrepene, hadde ingen direkte kontakt med en terrororganisasjon.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn