Kan vinne 200 000 på dataspill

Akkurat nå kjemper fem nordmenn om 700 000 kroner i pengepremier i dataspill.

Dataspill er alvor. I hvert fall for noen profesjonelle spillere som denne uka samler seg foran pc-en i ballsalen til Dallas Hyatt Regency Hotel i USA. Får de fart på hjernen og fingrene er de med og kjemper om en førstepremie på nesten 200 000 kroner.

Det er Cyberathlete Professional League (CPL) som arrangerer denne og mange andre spillturneringer. Ligaen startet opp i 1997 med mål om å løfte dataspilling opp på et profesjonelt nivå. Og det er akkurat der mange av de rundt 1000 deltagerne befinner seg. Turneringen i Dallas handler om de to spillene «Halo» og «Counter-strike».

- Vi har folk fra 37 forskjellige land her. Vi er overrasket og glade for interessen fra spillerne, sier Angel Muñoz, grunnleggeren av CPL, til tv-stasjonen WFAA i Dallas.

Nordmenn blant favorittene

Blant de som lader opp musearmen og er klare til kamp finner du også fem nordmenn. De spiller for ulike svenske og amerikanske lag i spillet «Counter-Strike». Svenske Schroet Kommando er akkurat nå rangert som topplaget og her finner du Ola «Element» Moum. Dette laget har nesten vunnet alt som er verdt å vinne og regnes absolutt blant favorittene. På det amerikanske laget NoA finner du Jonas «bsl» Vikan, Hallvar «Knoxville» Dehli og Lars «Naikon» Olaisen, mens Jørgen «XeqtR» Johannessen spiller for adrenaline[GX].

- De siste årene har den elektroniske sportsgrenen vokst enormt mye. Det blir flere og flere turneringer, det er mer penger involvert og flere firmaer ser at det faktisk lønner seg å sponse et lag for markedsføringens skyld, sier Stian «MW-Morpheus» Johansen til Dagbladet.no.

Hold deg oppdatert

Han har på eget initiativ startet websiden cplcoverage.net. Målet er å holde fans og andre oppdatert om hva som skjer på CPL-fronten. Med god hjelp fra bla ventreC og andre skribenter i cplcoverage-crewet holder de deg oppdatert 24 timer i døgnet.

Dagbladet.no/FREDAG og Cplcoverage.net vil de nærmeste dagene samarbeide for å gi dere lesere nyheter og informasjon om hvordan det går med de norske deltagerne. Turneringen starter i seks-sju-tida hver kveld (norsk tid) og varer til utpå natta. Finalen går av stabelen førstkommende lørdag.

Linker:

POPULÆRT:</B> «Counter-Strike» er populær mod til klassikeren «Half-life».
BETYR PENGER:</B> Er du vanvittig bra til å spille kan du vinne masse penger.