Kan vinne 200 000 på dataspill

Akkurat nå kjemper fem nordmenn om 700 000 kroner i pengepremier i dataspill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dataspill er alvor. I hvert fall for noen profesjonelle spillere som denne uka samler seg foran pc-en i ballsalen til Dallas Hyatt Regency Hotel i USA. Får de fart på hjernen og fingrene er de med og kjemper om en førstepremie på nesten 200 000 kroner.

Det er Cyberathlete Professional League (CPL) som arrangerer denne og mange andre spillturneringer. Ligaen startet opp i 1997 med mål om å løfte dataspilling opp på et profesjonelt nivå. Og det er akkurat der mange av de rundt 1000 deltagerne befinner seg. Turneringen i Dallas handler om de to spillene «Halo» og «Counter-strike».

- Vi har folk fra 37 forskjellige land her. Vi er overrasket og glade for interessen fra spillerne, sier Angel Muñoz, grunnleggeren av CPL, til tv-stasjonen WFAA i Dallas.

Nordmenn blant favorittene

Blant de som lader opp musearmen og er klare til kamp finner du også fem nordmenn. De spiller for ulike svenske og amerikanske lag i spillet «Counter-Strike». Svenske Schroet Kommando er akkurat nå rangert som topplaget og her finner du Ola «Element» Moum. Dette laget har nesten vunnet alt som er verdt å vinne og regnes absolutt blant favorittene. På det amerikanske laget NoA finner du Jonas «bsl» Vikan, Hallvar «Knoxville» Dehli og Lars «Naikon» Olaisen, mens Jørgen «XeqtR» Johannessen spiller for adrenaline[GX].

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer