Kan vinne ni BAFTA-priser på søndag

Men Morten Tyldum tar ikke turen til London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): Søndag kveld deler det britiske film- og tv-akademiet BAFTA ut sine årlige priser.

Norske Morten Tyldums film «The Imitation Game», som er delvis britisk-produsert og utspiller seg i London under Den andre verdenskrigen, er nominert til hele ni priser - deriblant de høythengende kategoriene «beste film» og «fremragende britisk film».

Regissøren selv befinner seg i sin nye hjemby, Los Angeles, og har derfor ikke anledning til å være tilstede på prisutdelingen i operahuset i Covent Garden, bekrefter hans assistent overfor Dagbladet.

Vurderte å chartre fly Tyldum har valgt å overvære den amerikanske regissørforeningas prisutdeling - Director's Guild Awards (DGA) - i LA istedet.Ifølge NTB har han diskutert med andre stjerneregissører som Richard Linklater, Wes Anderson og Alejandro González Iñárritu å chartre et eget fly for å ta en snartur de 8750 kilometerne til prisutdelinga i Storbritannia.

- Vi kom fram til at vi heller vil være på DGA, ettersom det er viktigere. Å bli nominert der i gården er noe av det største, fordi det er de andre regissørene som nominerer deg. Å være kandidat til DGA føles allerede som å ha vunnet, erklærer Tyldum.Nordmannen vil nok likevel følge nøye med på begivenhetene i London. I mange av kategoriene konkurrerer «The Imitation Game» mot de samme filmene den om to uker står opp mot i tildelingen av Oscar-priser, slik som «Grand Budapest Hotel», «Birdman», «The Theory of Everything», «Boyhood» og «Whiplash».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.