Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kan vinne prestisjepris i Cannes

Anders Danielsen Lie spiller i «Personal Shopper».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gullpalmen kan sies å være den mest prestisjetunge prisen under den anerkjente, årlige filmfestivalen i Cannes.

Torsdag ble nominasjonene offentliggjort, og det ble kjent at den franske filmen «Personal Shopper» har en sjanse. Den har norske Anders Danielsen Lie en birolle i. Det skriver Screen Daily.

Han er godt kjent fra filmer som «Oslo, 31. august» fra 2011 og «Reprise» fra 2006.

Filmen har ikke vært vist i Norge ennå.

Ifølge Cinema Blend er filmen en spøkelseshistorie som finner sted i Paris' moteverden. Kristin Stewart, kjent fra «Twilight», spiller filmens hovedrolle.

Det var i september at den norske skuespillerens rolle i filmen ble offentliggjort.

36-åringen fra Oslo avslørte selv nyheten på Facebook med en bildepost og teksten «set to work with Kristen Stewart in Olivier Assayas' next film Personal Shopper!».

Filmfestivalen i Cannes skal avholdes for 69. gang fra 11. til 22. mai i år.

Danielsen Lie har tidligere blitt godt mottatt i Frankrike, som da han i 1992 vant Beste mannlige skuespiller under filmfestivalen i Paris i 1992.

Den norske skuespilleren har bare en birolle i filmen, men i fjor kunne det virkelig gå Norge sin vei under utdelinga av samme pris.

Blant dem som konkurrerte om den gjeve prisen var den norske egissøren Joachim Trier for «Louder Than Bombs», som hadde verdenspremiere i Cannes 17. mai i fjor.

Prisen glapp og gikk til Jacques Audiard for filmen «Dheepan».

Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med Anders Danielsen Lie torsdag ettermiddag.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart