Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kan vinne prestisjetung pris

Lars Saabye Christensens «Modellen» nominert til beste oversatte bok i Storbritannia.

(Dagbladet.no): «Independent Foreign Fiction Prize» deles årlig ut til beste oversatte skjønnlitterære bok i Storbritannia, og det ble i dag klart at Lars Saabye Christensens roman «Modellen» er blant de seks endelig nominerte for årets pris.

Over 90 verk var opprinnelig med i konkurransen.

- Dette er veldig, veldig moro - det er en form for ære som er fin å ha med seg, sier Christensen når Dagbladet.no gir ham den gledelige nyheten.

Vinnerboka mottar rundt 120 000 kroner i premie - en sum som skal deles likt mellom oversetter og forfatter. «Modellen», som på engelsk heter «The Model», er oversatt av Don Barlett.

Christensen sier en nominasjon til «Independent Foreign Fiction Prize» - og en eventuell seier - betyr mye for en norsk forfatter.

- Slikt setter man absolutt meget høyt. Det er moro å se at romanen klarer seg på egne bein i utlandet, noe som både gir verket og forfatteren en oppmerksomhet der som er bra.

«Independent Foreign Fiction Prize» ble innstiftet i 1990 av den britiske avisa The Independant.

Per Petterson var i 2006 den første norske forfatteren som stakk av med prisen, og i fjor ble Dag Solstad nominert.

OGSÅ GOD PÅ ENGELSK: Forfatter Lars Saabye Christensen. Foto: LARS EIVIND BONES
OGSÅ GOD PÅ ENGELSK: Forfatter Lars Saabye Christensen. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media