Kan Wii selge mer enn PS2?

Nintendo ser positivt på framtida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): PlayStation 2 er en av de mest vellykkede konsoll-lanseringene noen sinne.

Til sammen har Sony solgt rundt 120 millioner eksemplarer av spillmaskinen, og nå sikter Nintendo seg inn mot samme høyder med sin Wii:

- Sonys PlayStation 2-salg på 100 millioner enheter er et ekstraordinært tall, noe vi ikke har klart med våre spillkonsoller. Men om vi når vårt mål om å utvide spillmarkedet, kan vi overgå det tallet, forteller Nintendo-sjef Saturo Iwata i et intervju med Reuters i anledning spillmessen E3 i Los Angeles.

Det japanske selskapet har allerede hatt stor suksess med sin halvt år-gamle spillkonsoll Wii. Mye av grunnen til dette er at de ikke har satset på fordyrende maskinkraft og grafikkjag, men heller tilbudt en mer tilgjengelig og mer lettfattelig spilleform – der spillene styres ved å bevege håndkontrolleren.

Iwata frykter ikke konkurransen fra Sonys nye spillkonsoll PlayStation 3, eller den nylanserte håndholdte PSPen, ei heller fra Micrsofts Xbox 360.

- Jeg vil ikke si at det ikke er en overlapping mellom de forbrukerne Sony retter seg mot og de Nintendo retter seg mot. Men den overlappingen er temmelig liten, sier Iwata til Reuters.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer