Kan Wii selge mer enn PS2?

Nintendo ser positivt på framtida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): PlayStation 2 er en av de mest vellykkede konsoll-lanseringene noen sinne.

Til sammen har Sony solgt rundt 120 millioner eksemplarer av spillmaskinen, og nå sikter Nintendo seg inn mot samme høyder med sin Wii:

- Sonys PlayStation 2-salg på 100 millioner enheter er et ekstraordinært tall, noe vi ikke har klart med våre spillkonsoller. Men om vi når vårt mål om å utvide spillmarkedet, kan vi overgå det tallet, forteller Nintendo-sjef Saturo Iwata i et intervju med Reuters i anledning spillmessen E3 i Los Angeles.

Det japanske selskapet har allerede hatt stor suksess med sin halvt år-gamle spillkonsoll Wii. Mye av grunnen til dette er at de ikke har satset på fordyrende maskinkraft og grafikkjag, men heller tilbudt en mer tilgjengelig og mer lettfattelig spilleform – der spillene styres ved å bevege håndkontrolleren.

Iwata frykter ikke konkurransen fra Sonys nye spillkonsoll PlayStation 3, eller den nylanserte håndholdte PSPen, ei heller fra Micrsofts Xbox 360.

- Jeg vil ikke si at det ikke er en overlapping mellom de forbrukerne Sony retter seg mot og de Nintendo retter seg mot. Men den overlappingen er temmelig liten, sier Iwata til Reuters.

I mars kunne Nintendo rapportere at de hadde solgt 5,8 millioner Wii, og at de satser på å selge 14 millioner innen mars neste år.

Om deres nyeste innovasjon, treningsspillet «Wii Fit», slår an, kan dette hjelpe ytterligere på et allerede godt salg. Selv forteller Iwata at Nintendo allerede har begynt å tjene penger på Wii, noe som er raskt i en bransje der konsollfabrikanter ofte selger med tap de første årene etter lansering.

OVERGÅR WII PS2? Det tror i hvert fall Nintendo-president Satoru Iwata.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer