Kan Xbox 360 overleve et tiår?

Microsoft lærer av PlayStation 2.

(Dagbladet.no): På tross av at Microsoft har opplevd store problemer med at mange Xbox 360-maskiner dør for tidlig, har selskapet stor tro på maskinens livsløp totalt.

Vanlig levetid for en spillkonsoll på markedet har til nå ligget rundt fem år, men Sony har gått ut og sagt at de vil støtte sin PlayStation 2 i et tiår - til nå har den gjort det svært bra etter sju år, og om et par uker blir en ny PS2-modell introdusert på det japanske markedet.

Nå ønsker Microsoft at deres Xbox 360 skal kunne leve like lenge - noe de ikke klarte med sin første Xbox, som bare holdt rundt fem år.

- Se på PlayStation 2. Med den har Sony tenkt langsiktig, og den går fortsatt godt, sier Microsofts Mindy Mount i en markedskonferanse, melder Reuters.

Mount er finansdirektør i Microsofts underholdningsavdeling, og ser nødvendigvis nytten av å selge konsollene så lenge som mulig.

- Jeg synes det hadde vært flott om vi klarte det, fordi hvert eneste år vi forlenger levetiden vil vi kunne tjene penger på det, sier Mount.

Det at denne konsollgenerasjonen gikk over til å takle høyoppløselig innhold mener hun kan være en nøkkel til lengre levetid.

- Teknologisk sett har det vært stor framgang fra forrige generasjon, noe som gjør det verdt å ha en ny konsoll. Men på horisonten er det ikke så mye som får deg til å tenke at det vil endre på spillet, sier Mount.

KAN FÅ LANGT LIVSLØP? Microsoft håper at deres spillmaskin Xbox 360 kan vare lengre i markedet enn de sedvanlige fem årene. Foto: MICROSOFT
KAN FÅ LANGT LIVSLØP? Microsoft håper at deres spillmaskin Xbox 360 kan vare lengre i markedet enn de sedvanlige fem årene. Foto: MICROSOFT Vis mer
HAR VART: Sony har klart å få deres PlayStation 2 til å leve rundt sju år - og de har ikke tenkt å stoppe med det.