Kan Xbox 360 overleve et tiår?

Microsoft lærer av PlayStation 2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): På tross av at Microsoft har opplevd store problemer med at mange Xbox 360-maskiner dør for tidlig, har selskapet stor tro på maskinens livsløp totalt.

Vanlig levetid for en spillkonsoll på markedet har til nå ligget rundt fem år, men Sony har gått ut og sagt at de vil støtte sin PlayStation 2 i et tiår - til nå har den gjort det svært bra etter sju år, og om et par uker blir en ny PS2-modell introdusert på det japanske markedet.

Nå ønsker Microsoft at deres Xbox 360 skal kunne leve like lenge - noe de ikke klarte med sin første Xbox, som bare holdt rundt fem år.

- Se på PlayStation 2. Med den har Sony tenkt langsiktig, og den går fortsatt godt, sier Microsofts Mindy Mount i en markedskonferanse, melder Reuters.

Mount er finansdirektør i Microsofts underholdningsavdeling, og ser nødvendigvis nytten av å selge konsollene så lenge som mulig.

- Jeg synes det hadde vært flott om vi klarte det, fordi hvert eneste år vi forlenger levetiden vil vi kunne tjene penger på det, sier Mount.

Det at denne konsollgenerasjonen gikk over til å takle høyoppløselig innhold mener hun kan være en nøkkel til lengre levetid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer