Kanadisk rose med melodisk hyllest til Texas

Wandrups utvalgte: Whitney Rose har tatt Norge med storm.

STERK KVARTETT: Whitney Rose og hennes tre kanadiske musikere har vært på turne i Norge. Her er de i Vaktbua i Kristiansand 5. mai. Foto: Fredrik Wandrup
STERK KVARTETT: Whitney Rose og hennes tre kanadiske musikere har vært på turne i Norge. Her er de i Vaktbua i Kristiansand 5. mai. Foto: Fredrik Wandrup Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

CD: Countrysangeren Whitney Rose tar opp arven etter artister som Emmylou Harris, Nanci Griffith og Dolly Parton. Med sine egne sanger har hun utgitt to langspill-CD’er, «Whitney Rose» (2012) og «Heartbreaker of the Year» (2015).

SEKS SANGER: Whitney Rose har spilt inn en sterk EP med tittelen "South Texas Suite".
SEKS SANGER: Whitney Rose har spilt inn en sterk EP med tittelen "South Texas Suite". Vis mer

Hun har flyttet fra Toronto i hjemlandet Canada til musikkbyen Austin. Til ære for Texas har hun utgitt en sterk EP med tittelen «South Texas Suite» (2016). Vi så henne i det lille klubblokalet VaktbuaOdderøya i Kristiansand, en intim og mirakuløs konsert der hun øste av sitt mangfoldige talent, backet av tre strålende, kanadiske musikere.

Snart dirrer det twangy, i neste øyeblikk drypper tårene steelgitarseigt ned i ølet, plutselig stormer en sang av sted som en flokk ville hester over prærien. Med forbløffende kraft slynger den spebygde vokalisten tekstene ut i lokalet der publikums hjerter tar imot med hamrende puls.

Foreldrene hennes drev en bar, der artister som Kitty Wells, Hank Williams og Patsy Cline strømmet fra jukebox’en. Hun hyller den store tradisjonen med covere av «Suspicious Minds», «Be My Baby» og «Two More Bottles of Wine». Har hun noen favorittsang? Hun nøler ikke: «I’ll Be There In The Morning», skrevet av the late, great Townes Van Zandt. Godkjent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer