Kanal 24 kan bli flyttet til Bergen

TV 2 sendte i går en søknad til Kulturdepartementet om at konsesjonsvilkårene for Kanal 24 blir endret slik at hovedkontoret kan flyttes Bergen.

(Dagbladet.no): TV 2 overtok i fjor hundre prosent av aksjene i Kanal 24, men allerede i 2004 lanserte TV 2-sjef Kåre Valebrokk ideen om å flytte hovedkontoret fra Fredrikstad til Bergen.

Snart kan planene bli virkelighet.

- Vårt ønske er å flytte Kanal 24 til Bergen i løpet av første halvår i 2007, dersom det er mulig. Det er ingen kjempeoperasjon. Det skal være mulig å flytte kanalen i løpet av få måneder, sier TV 2s konserndirektør Rune Indrøy til BT.

Vil flytte 20-25

Det kan dreie seg om flytting av 20-25 årverk. Radiokanalen har rundt 75 ansatte, hvorav om lag 20 er lokalisert i Fredrikstad. Resten jobber fra Oslo.

TV 2 mener det er mer praktisk at hovedkontoret ligger i Bergen, ettersom TV 2s hovedkontor også ligger her.

- På Nøstet ligger alt til rette. Så lenge Kanal 24 er 100 prosent eid av TV 2, hører radiokanalen til på hovedkontoret vårt. Alt som kan styrke virksomheten i Bergen er til det positive, sier Indrøy.

Ingen garanti

NORGES TREDJE STØRSTE: Kanal 24 gjorde rekordmåling i mai i fjor, da dette gladbildet ble tatt. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN
NORGES TREDJE STØRSTE: Kanal 24 gjorde rekordmåling i mai i fjor, da dette gladbildet ble tatt. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN Vis mer

I konsesjonen for Kanal24 står det svart på hvitt at hovedkontoret skal ligge i Fredrikstad.

Søknaden om å endre dette vil ikke overraske kulturminister Trond Giske, som i begynnelsen av januar diskuterte Kanal 24s konsesjonsvilkår med TV 2-ledelsen.

- Det var et positivt møte, men Giske har ikke gitt garantier om noe som helst, sier Indrøy til BT.

Kulturdepartementet kan heller ikke fortelle noe om utfallet av søknaden før den er behandlet.

Store tap

TV 2 kjøpte seg delvis inn i Kanal 24 allerede i 2004, men i fjor overtok de hundre prosent av aksjene. Ingen av regionsavisene ute som overtok P4-konsesjonen i 2002 er dermed lenger eiere av den riksdekkende, reklamefinansierte kanalen.

Samme år fikk Kanal 24 et underskudd på 70 millioner kroner, uten at det ligger noe stort, ubrukt marked og venter.

- Det er vi selvfølgelig klar over, men det er viktig for TV 2 å være til stede på alle plattformer. Men vi har selvfølgelig ikke ubegrenset tålmodighet, sa TV 2-sjef Kåre Valebrokk til Dagbladet den gangen.

Ikke Kanal 2

Valebrokk ville ikke ut med hva han ga for Kanal 24, som har kostet eierne 300 millioner kroner siden oppstarten.

Han har heller ingen planer om å skifte navn til Kanal 2, selv om samarbeidet med TV 2 og Nettavisen skal bli «mye tettere».

Flytting av hovedkontoret til Bergen er et tydelig skritt i den retningen.

VIL KNYTTE BÅND: Kanal 24 skal samordnes tettere med TV 2, som stadig styres av Kåre Valebrokk.
VIL SAMLE KANALENE I BERGEN: Konserndirektør for informasjon og kommunikasjon i TV 2 Rune Indrøy.