Kanal 24 kan bli tysk

I morgen kan millionsluket Kanal 24 bli solgt til selskapet som eier TVNorge og Radio 1. De ansatte er blitt forberedt på at mange mister jobben.

(Dagbladet.no): Etter det Dagbladet kjenner til er medieselskapet SBS i ferd med å overta Kanal 24 fra TV2. En endelig avgjørelse kan komme i morgen.

I hele høst har det tyske medieselskapet forhandlet med TV 2 om overtakelsen, men uenigheten skal ha vært stor om hvor mye den riksdekkende radiokanalen er verdt.

Dramatisk

Det er en kjent sak at Kanal 24 helt siden starten har slitt med store årlige underskudd. Lyttertallene har i høst ligget på rundt 300000 lyttere – langt unna lønnsomhet.

SBS har vokst til å bli en solid medieaktør i Norge, og står i dag bak Radio 1, The Voice, TVNorge og Canal Plus. I dag har det vært taust både hos TV2 og SBS. De ansatte har tidligere krevd at situasjonen rundt hvem som skal eie kanalen blir avklart før jul.

–Hva som enn skjer med Kanal 24, så er det dramatisk. Jeg kommer til å være en trist mann når avgjørelsen blir kjent, sier klubbleder i Kanal 24, Svein Tore Bergestuen til Dagbladet.

–Vi har forberedt de ansatte på at det blir kraftige nedbemanninger, enten det blir integrering eller salg. I øyeblikket er det salg som er mest sannsynlig, sier Bergestuen.

Tidligere i høst skrev Dagens Næringsliv at rundt halvparten av de 76 ansatte må slutte for å få opp lønnsomheten.

VENTER STORE KUTT: –Jeg kommer til å være en trist mann når avgjørelsen blir kjent, sier klubbleder i Kanal 24, Svein Tore Bergestuen. Foto: Nina Ruud/Dagbladet
VENTER STORE KUTT: –Jeg kommer til å være en trist mann når avgjørelsen blir kjent, sier klubbleder i Kanal 24, Svein Tore Bergestuen. Foto: Nina Ruud/Dagbladet Vis mer

Konsesjonen gjelder
Hva slags sum Kanal 24 kan bli solgt for er ikke kjent. Men Bente Klemetsdal, sjef for SBS Radio, uttalte følgende da det ble kjent at TV2 ville kvitte seg med Kanal 24: –Slik det ser ut i dag, tviler jeg på om noen er interessert i å legge særlig mer enn 100 millioner kroner (på bordet), sa hun til Kampanje i september.

Siden sendestart i 2004, har eierne tapt 400 millioner kroner på kanalen. TV2 overtok alle aksjene i fjor.

–Vi mener at TV2 på et mye tidligere tidspunkt burde ha utredet flere løsninger, sier klubbleder Svein Tore Bergestuen i en kommentar til et salg.

–Hva mener du ellers om hvordan TV2 har vært som eier?

–Det vil jeg si veldig tydelig når situasjonen er avklart, sier Bergestuen.

Ifølge områdeleder Gudbrand Guthus i Medietilsynet er Kanal 24s konsesjon knyttet til kanalen – ikke eieren.

–Det betyr at forpliktelser som allmennkringkaster og krav om lokalisering fortsatt gjelder ved eierskifte, sier Guthus til Dagbladet.