Kanal 24 må kutte 30 mill.

TV2-sjef Kåre Valebrokk vil bidra med penger, redaksjonelt stoff og billig markedsføring for problembarnet Kanal 24.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): - Kanalen vil gå i balanse økonomisk med 500000 lyttere. Det tallet bør faktisk komme neste år. Verken administrasjonen eller styret i TV2 er villig til å blø. Vi må se at det går riktig vei. Vi skal bidra med vårt for at Kanal 24 skal få god økonomi, sier Kåre Valebrokk.

Det var styremøte i Kanal 24 i går ettermiddag. Der ble det oppnådd enighet om å kutte kostnader med 30 millioner kroner årlig. Eierne blir invitert til å spe på med 45 millioner kroner i kapitalutvidelse, alternativt at noe blir tatt opp som et konvertibelt lån som kan gjøres om til aksjer.

- Vi skal ikke overanstrenge oss for å skrive regninger til Kanal 24 når vi skal markedsføre radiokanalen, sier Valebrokk.

Kutter ut NTB

- Vi skal spare penger på å få flere redaksjonelle bidrag fra våre store eiere, som er mediebedrifter over store deler av landet.

I tillegg skal vi redusere vår bruk av eksterne leverandører. Vi skal lage bedre radio på en smartere måte, sier radiosjef Arne H. Krumsvik.

Eksterne leverandører må regne med kontraktsoppsigelser de nærmeste dagene.

- Jeg ser ikke bort ifra at NTB får en kunde mindre i løpet av en dag eller to, sier Krumsvik til Dagbladet.

NTB eier i dag 3,3 prosent av aksjekapitalen i Kanal 24, men har allerede uttalt at de ikke vil bidra i en emisjon.

- Jeg skal først gjennomgå de eksterne leverandørene, deretter se effekten av et utvidet samarbeid med eierne, før jeg eventuelt må se om det blir nødvendig å si opp flere ansatte, sier Krumsvik.

Vil bli størst

Styreleder Per Axel Koch understreker at styret ikke har resignert med tanke på målsettingen om at Kanal 24 skal bli den største kommersielle radiokanalen i Norge.

- Det vil bare ta litt lengre tid enn vi hadde tenkt oss, sier han.

Kanalen har nå mellom 350000 og 300000 lyttere daglig.

SATSER VIDERE: TV2-sjef Kåre Valebrokk (f.v.), styreleder Per Axel Koch og radiosjef Arne H. Krumsvik tviholder på sin målsetting om å bli den største kommersielle radiokanalen i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer