Kanalkrig om barnas TV-jul

Jens Petrus Andersen og Tøfflus kommer som vanlig. NRK snur bunken av adventsfilmer og sender «Skomakergata»-suksessen for sjette gang. Men nå vil også de andre TV-kanalene ha en bit av barnas TV-jul.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I 1979 sendte NRK «Jul i Skomakergata» for første gang. Tirsdag 1. desember kommer den snakkende tøffelen Tøfflus og skomakeren Jens Petrus Andersen, for sjette gang på under tjue år!

Juleklassikeren, som er skrevet av Bjørn Rønningen, avløser fjorårets adventskalender, «Amalies jul».

NRK satser uansett på å beholde julebarne-TV-overtaket. Fra lørdag 19. desember er egenproduksjonen «Julemorgen» klar. Den går direkte fra klokka 08.00, i to og en halv time, hver morgen til over nyttår. - Nissa Nyberget og Elisabeth Lindland er programledere, opplyser produsent, Barbro Semmingsen.

Den første timen er beregnet på de yngste. Klokka ni kommer «Fragglene» for de litt større. «Rasmus på Loffen» og BBCs «Lånerne» skal også holde på de små, slik at foreldrene får sove.

NRK sender også barne-TV på kveldstid - som vanlig.

Tegnefilm

- Vi starter julebarne-TV mandag 21. desember. Fra klokka 08.30 sender vi juletegnefilmer, ingen Disney-filmer, i halvannen time. Vår målgruppe er fra tre til 12 år. Det blir ingen voldelige tegnefilmer. Det skal være trygt å sette barna alene foran TV-en i jula, sier TV2 prosjektleder Beathe Anita Daae.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer