Kanalstatus

Velg din egen tv-vinkel

NRK: Størst antall seere i Norge. Hadde monopol på de beste sportsprogrammene og trodde det skulle fortsette slik. Har allerede mistet de viktige engelske tippekampene og halvparten av norske klubb- og landskamper. Må neste år dele alle sendinger fra ski-VM i Ramsau. Sliter med gammeldags tv-dekning og -grafikk. Har dårlig råd og prøver å selge UEFA-cupen. Kan blir den store sportstaperen fordi NRK sitter på gjerdet mens de andre forhandler bak kulissene.

TV2: Nest største kanal i Norge. Sender for første gang direkte fra løypa i ski-VM samtidig som NRK. Deler norske tippekamper og landskamper med NRK og vil gjerne inngå samarbeid videre. Har avtale med NFF i bare tre år til. Blant verdens beste på tv-grafikk. Satser også på utenlandske fotballserier.

TV3: Har scoret stort på Champions League. Har fortsatt bare drøyt 60 prosent dekning i Norge, hovedsaklig i byer og tett befolkede områder. Langt fram til å bli stor sportskanal, selv om de har forhandlet rettigheter til flere store mesterskap.

TVN: Er «avlastningskanal» for storebror TV2 og får sende noen EM-kvalik kamper i høst. Har, i mangel på attraktive sportsrettigheter, profilert seg på å være periodevis sportsfri.

Canal +: Se opp for den franske tv-giganten som sender Premier League. Nå tilbyr de digital satellitt-tv med bedre lyd og bilde. Seerne kan selv velge hvilke av de 40 kameravinklene de vil følge f.eks. i Formel 1-løpet. Satser stort på digital-tv. Har cirka 100000 betalabonnenter. Trenger ytterligere 50000 for å bli tatt på alvor.