«Kanke synge, kanke rappe / kall meg nye Ole Paus»

Tommy Tee underholder på norsk, med tre generasjoner rappere på laget.

Foto: Mats Bakken / MER Musikk.
Foto: Mats Bakken / MER Musikk. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Mens norsk rap med årene har vokst seg stadig større og lenger inn i mainstreamens rampelys, har mye av den gode, gamle «gatesjarmen» samtidig forsvunnet fra sjangeren.

Nå kan man selvfølgelig diskutere hvorvidt dette er et positivt eller negativt fenomen, men med Tommy Tee sitt nye album «Musikk Ække Viktig» på øret, minnes i alle fall undertegnede på hvor viktig det er å ikke glemme hvor man kommer fra.

For selv om Tee Production sjelden topper hitlistene, og kanskje til og med kan føles vanskelige å relatere til for yngre rapfans, er det ingen tvil om at Tommy og hans legendariske plateselskap/crew fortsatt veier tyngre enn tyngst i norsk hiphop-sammenheng.

Gjestelista på «Musikk Ække Viktig» er også et bevis på nettopp det, og hjelper til med å «2013» opp utgivelsen, som altså bryter tvert med TP-sjefens løfte fra 2009 om å legge opp etter «Studio Time».

Erketypisk rapstil Tommy Tee har nemlig gjort alt annet enn å gi seg som artist, og er denne gangen tilstedeværende med sine norskspråklige vers over hele linja.

Enkeltes fokus på produsentlegendens mangler som rapper er forsåvidt forståelig, men samtidig litt misforstått. «Kanke synge, kanke rappe/Kall meg nye Ole Paus», sier han selv på «ICK», forøvrig et erketypisk eksempel på TP sin helt særegne måte å rappe på norsk. En stil som har fått landets rapfans til å enten elske eller hate Jesse Jones og Kenneth Engebretsen, og nå altså showcases i full prakt av Tommy, Mae, Kenny Bong, Kevin, Tech-Rock og tildels Lyset/Son of Light.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer