Hylles for troverdige spesialeffekter:

Kannibalfilm fikk publikum til å svime av

«Raw» ble for sterk kost for kinogjengerne. 

TROVERDIG: «Raw» tar for seg karakteren Justine (Garance Marillier), som går fra å være vegetarianer til å spise menneskekjøtt. Filmen vakte fysiske reaksjoner under en framvisning på filmfestivalen i Toronto i går. Foto: Wild Bunch
TROVERDIG: «Raw» tar for seg karakteren Justine (Garance Marillier), som går fra å være vegetarianer til å spise menneskekjøtt. Filmen vakte fysiske reaksjoner under en framvisning på filmfestivalen i Toronto i går. Foto: Wild Bunch Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Filmfestivalen i Toronto, Canada går i disse dager av stabelen, og en rekke filmer fra hele verden blir vist fram for et publikum - mange av dem for første gang.

En av filmene som i år har fått spesiell oppmerksomhet er franske «Raw».

Filmen er skrevet og regissert av Julia Ducournau, og handler om en ung veterinærstudent som går fra å være vegetarianer til å spise menneskekjøtt.

Ut fra anmeldelser å dømme skal filmen inneholde svært grafiske skildringer av kannibalisme, noe som ifølge Hollywood Reporter førte til at flere publikummere besvimte under en visning tirsdag morgen.

Ambulanse

- En ambulanse måtte bli kalt til stedet ettersom filmen ble for mye for et par av gjestene, sa Ryan Werner i TIFF til nettstedet.

Videre fortalte Werner at forrige gang han hadde sett en slik fysisk reaksjon til en film tidligere, var under visninger av Lars von Triers «Antichrist».

«Raw» hadde sin verdenspremiere i mai under filmfestivalen i Cannes. Den gang ble det ikke meldt om noen hendelser i forbindelse med visninga.

Opprevne kroppsdeler

At flere kinogjengere reagerte fysisk på filmen er kanskje ikke så underlig, ut fra flere anmeldelser å dømme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer