Hylles for troverdige spesialeffekter:

Kannibalfilm fikk publikum til å svime av

«Raw» ble for sterk kost for kinogjengerne. 

TROVERDIG: «Raw» tar for seg karakteren Justine (Garance Marillier), som går fra å være vegetarianer til å spise menneskekjøtt. Filmen vakte fysiske reaksjoner under en framvisning på filmfestivalen i Toronto i går. Foto: Wild Bunch
TROVERDIG: «Raw» tar for seg karakteren Justine (Garance Marillier), som går fra å være vegetarianer til å spise menneskekjøtt. Filmen vakte fysiske reaksjoner under en framvisning på filmfestivalen i Toronto i går. Foto: Wild Bunch Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Filmfestivalen i Toronto, Canada går i disse dager av stabelen, og en rekke filmer fra hele verden blir vist fram for et publikum - mange av dem for første gang.

En av filmene som i år har fått spesiell oppmerksomhet er franske «Raw».

Filmen er skrevet og regissert av Julia Ducournau, og handler om en ung veterinærstudent som går fra å være vegetarianer til å spise menneskekjøtt.

Ut fra anmeldelser å dømme skal filmen inneholde svært grafiske skildringer av kannibalisme, noe som ifølge Hollywood Reporter førte til at flere publikummere besvimte under en visning tirsdag morgen.

Ambulanse

- En ambulanse måtte bli kalt til stedet ettersom filmen ble for mye for et par av gjestene, sa Ryan Werner i TIFF til nettstedet.

Videre fortalte Werner at forrige gang han hadde sett en slik fysisk reaksjon til en film tidligere, var under visninger av Lars von Triers «Antichrist».

«Raw» hadde sin verdenspremiere i mai under filmfestivalen i Cannes. Den gang ble det ikke meldt om noen hendelser i forbindelse med visninga.

Opprevne kroppsdeler

At flere kinogjengere reagerte fysisk på filmen er kanskje ikke så underlig, ut fra flere anmeldelser å dømme.

Varietys anmelder Catherine Bray applauderer sminke- og spesialeffekter-teamet bak filmen, og mener at effektene ofte framstår så realistiske at de er vanskelige å se på.

Bray trekker fram både opprevne kroppsdeler, bitemerker og gapende sår som visuelle elementer man får se i «Raw», og slår fast at spesialeffektene utvilsomt er der for å bli trodd på.

Hollywood Reporters Jordan Mintzer går enda lenger i sin beskrivelse, og mener at alt «gørret» ser så realistisk ut at du praktisk talt kan smake det...

Filmtrailer: The Raven
Trailer: It follows
Heftige sex-scener i Lars von Triers «Nymphomaniac»
Mannen bak Resident Evil er tilbake med The Evil Within

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer