Kanonball: En film med baller

Latterlig morsomt om idiotisk sport.

FILM: Burde ikke kanonball bli OL-gren? Hvordan står det egentlig til i den norske kanonballserien? Sånne store spørsmål melder seg etter at man har ledd seg gjennom denne teit-smarte komedien om en hardtskytende idrett.

Debutant Rawson Marshall Thurber har både skrevet og regissert tullballet, som byr på alt man kjenner fra amerikanske oddball-komedier.

Manuskriptet flyter over av passende og upassende replikker, alle slapstick-gags man venter seg er med, men de kommer gjerne fra uventede vinkler.

«Kanonball» handler om raringene som har funnet sitt sted i livet, Average Joe\'s Gym, antakelig Amerikas dårligste helsestudio treningsmessig sett, men med et miljø som tar vare på dem som ikke passer inn andre steder. Det drives av Peter (Vince Vaughn), ikke verdens mest veltrente mann, han heller.

På andre siden av gata glitres og brautes det fra store Globo Gym, for eieren White Goodman (en uspiselig Ben Stiller med puddelhår og 70-tallsbart) vil overta Average Joe\'s og bygge parkeringshus. Peter skylder banken 50 000 dollar, eneste håp er kanonballcupen i Las Vegas, hvor førstepremien er ... nettopp, 50 000 dollar.

Plottet er velbrukt, for ikke å si utslitt, alt står og faller på gjennomføringen. Og med entusiasmen fra skuespillerne, både kanonballaget og treneren (Rip Torn) er i storform, så blir dette en komedie med god fart tvers gjennom. Men, som sagt, du har sett det før.