Kanoner på dekk

Oslo-representantene Heidi Nordby Lunde (H) og Carl I. Hagen (Frp) er dårlig sikrede kanoner på dekk.

VAMPUS: Heidi Nordby Lunde under Oslo Høyre sitt nominasjonsmøte på Høyres Hus i Oslo mandag kveld.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VAMPUS: Heidi Nordby Lunde under Oslo Høyre sitt nominasjonsmøte på Høyres Hus i Oslo mandag kveld.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kandidat på Oslo Høyres stortingsliste, Heidi Nordby Lunde, også kjent som bloggeren Vampus, er en konsekvent liberalist som stort sett holder seg til Høyres partiprogram. Den tidligere Frp-eren har mange tilhengere, og har utvilsomt vært en vinnende stemme for Høyre, ikke minst blant unge velgere.

I går begrunnet hun åpent og ærlig overfor NRK-journalist Lars Nehru Sand hvorfor hun vil endre hallikaparagrafen. Det vil gi prostituerte muligheter til å organisere sin virksomhet på en sikrere måte. Eksempelvis kan to venninner samarbeide på en måte som dagens lov forbyr.

Kort tid etter tok Høyre-nestleder Jan Tore Sanner avstand fra Lundes forslag i samme kanal. Vel er Høyre motstander av sexkjøpsloven, som forbyr kjøp av sex-tjenester. Men partiet vil ikke gå inn for å endre hallikparagrafen. Høyre vil begrense prostitusjon, ikke legge til rette for det, understreker Sanner. Vi må anta at han og den øvrige ledelse i Høyre er ytterst ubekvem med at Lunde har brakt denne saken inn i valgkampens spurtrunde. Selv om hun understreket at hun ga uttrykk for sitt syn og ikke Høyres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer