Kanonpris til Maria Bonnevie og Anders Baasmo Christiansen

Hyllet av sine egne skuespillerkolleger med prestisjetung filmpris.

PRISVINNER: Anders Baasmo Christiansen (midten) jublet over å få Kanonprisen for "Beste mannlige hovedrolle". Her skåler han med Erlend Loe (t.v.) og Rune Denstad Langlo. Foto: Ole Morten Melgård.
PRISVINNER: Anders Baasmo Christiansen (midten) jublet over å få Kanonprisen for "Beste mannlige hovedrolle". Her skåler han med Erlend Loe (t.v.) og Rune Denstad Langlo. Foto: Ole Morten Melgård. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| TRONDHEIM (Dagbladet): Maria Bonnevie fikk prisen i kategorien «Beste kvinnelige hovedrolle» for sin innsats i filmen «Engelen», mens Anders Baasmo Christiansen vant kategorien «Beste mannlige hovedrolle» for innsatsen i filmen «Nord».

Kanonprisen er filmbransjens egen pris. Det at vinnerne stemmes fram av sine egne, det vil si medlemmene i de ulike bransjeforeningene, gjør prisen spesielt ettertraktet.- Dette er stor stas, og det er ekstra hyggelig når jeg er stemt fram av mine kolleger, sier Baasmo Christiansen, som vant Kanonprisen i kamp med Bjørn Sundquist («Jernanger») og Hermann Sabado («Upperdog»).

- Det er særlig stort å få prisen når det er blitt så sterk konkurranse i norsk film med unge, fremadstormende Hermann Sabado og Sundquisten.

Baasmo Christiansen sier han kjenner det i hjertet hver gang han hører at noen liker filmen «Nord».

-  Jeg blir kjempeglad for jeg står så hundre prosent inne for prosjektet. «Nord» har vært en fantastisk reise, sier Anders Baasmo Christiansen.

Maria Bonnevie var opptatt på annet hold og ikke til stede i Trondheim for å ta i mot prisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer