DaBaby:

Kansellerer DaBaby

Festivalen Lollapalooza dropper DaBaby etter homofobiske kommentarer.

FÅR KONSEKVENSER: Under en konsert i Miami kom DaBaby med homofobiske kommentarer. Nå må han takle konsekvensene. Foto: NTB/AFP.
FÅR KONSEKVENSER: Under en konsert i Miami kom DaBaby med homofobiske kommentarer. Nå må han takle konsekvensene. Foto: NTB/AFP. Vis mer
Publisert

Stjerner som Elton John og Dua Lipa har rast mot rapperen DaBaby da han under en opptreden på «Rolling Loud»-musikkfestivalen i Miami ble filmet mens han kom med oppsiktsvekkende kommentarer om homofile og hiv/aids.

Nå har de homofobiske holdningen også fått konsekvenser for rapperens, som egentlig heter Jonathan Lyndale Kirk, arbeid. Storfestivalen Lollapalooza har nå tatt han av sitt program.

- Grunnlagt på kjærlighet

Chicago -festivalen forklarte avgjørelsen på Twitter.

- Lollapalooza ble grunnlagt på mangfold, inkludering, respekt og kjærlighet. Med det i bakhodet, vil DaBaby ikke lenger opptre på Grant Park i kveld, skrev festivalen. DaBaby skulle etter planen opptre 1. august.

Tidligere forrige uke ble DaBaby droppet fra en veldedighetskonsert for Working Families Party, et amerikansk politisk parti som sier at de ønsker frihet og likeverd for alle.

- Vi må holde folk ansvarlige og leve etter våre verdier, og det er derfor det er en endring i vårt utvalg, sa partiet i en pressemelding.

Moteforhandler Boohoo har også avsluttet sin klesavtale med rapperen.

HYLLES: Rapperen Megan Thee Stallion hylles for opptredenen under Grammy-utdelingen 14. mars. I tillegg ble hun historisk, da hun vant klassen for beste raplåt sammen med Beyoncé for «Savage». Video: AP Vis mer

Kjendisene reagerer

DaBaby unnskyldte seg på Twitter forrige uke. Han kalte sine egne uttalelser ufølsomme, og skrev at det ikke var intensjonen å fornærme noen. Dette kom etter en storm av kritikk fra artistkollegaer. Blant annet Elton John Reagerte kraftig.

- Vi har blitt sjokkert over å lese om hiv-feilinformasjon og homofobiske uttalelser under en nylig DaBaby-opptreden, skriver Elton John i et Instagram-innlegg.

Han understreker at slike kommentarer får negative konsekvenser for LHBT+-miljøet og de berørt av hiv og aids.

- Dette fremmer stigma og diskriminering og er det motsatte av hva vår verden trenger for å bekjempe Aidsepidemien.

Popstjernen Dua Lipa, som har samarbeidet med DaBaby med en versjon av sangen «Levitating», fordømte også kommentarene på hennes Instagram-story skrev Variety.

- Jeg er overrasket og forferdet over DaBabys kommentarer. Jeg kjenner virkelig ikke igjen dette som personen jeg jobbet med, skrev Lipa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer