ASAP Rocky

Kansellerer Europa-turneen

Rapperen sitter varetektsfengslet i Sverige.

I SVENSK FENGSEL: Rapperen ASAP Rocky kansellerer hele Europa-turneen sin. Foto: NTB Scanpix
I SVENSK FENGSEL: Rapperen ASAP Rocky kansellerer hele Europa-turneen sin. Foto: NTB ScanpixVis mer

ASAP Rocky (30) kansellerer hele Europa-turneen sin.

Det skriver Expressen.

Rapperen, hvis egentlige navn er Rakim Mayers, sitter varetektsfengslet i Sverige etter en voldsepisode forrige uke.

ASAP Rocky skulle egentlig spilt på norske Kadetten, men måtte kansellere opptredenen. Nå innstilles også resten av de europeiske datoene, som inkluderer konserter i alt fra Tyskland og Italia til Belgia og Finland.

Siste stopp var Nederland 18. august, framgår det på rapperens hjemmeside.

30-åringen ble varetektsfengslet fredag forrige uke, i utgangspunktet for en periode på to uker.

VARETEKTSFENGSLES I TO UKER: Rapperen Rakim Mayers, bedre kjent som ASAP Rocky, varetektsfengsles i to uker i Sverige. Det orienterte aktor Fredrik Karlsson om under et fengslingsmøte i Stockholm tingrett fredag. Video: Expressen. Vis mer

En pressemelding fra svenske påtalemyndigheter begrunnet frihetsberøvelsen med at det er fare for at ASAP Rocky og to i følget hans rømmer landet dersom de slipper ut, i tillegg til at det er risiko for at de kan påvirke etterforskningen.

Rapperen ble først mistenkt for grov kroppsskade etter et slagsmål i Stockholm, men påtalemyndigheten fikk bare medhold for å fengsle ham for kroppsskade.

Deler av hendelsen ble filmet, og i den aktuelle videoen ser man det som skal være artisten i en hvit hettegenser mens han tar tak i en mann på gata for så å hive ham i bakken. Deretter følger både slag og spark.

SE TV: En video som ble tatt i Stockholm søndag kveld, skal vise Rakim Mayers, bedre kjent som «Asap Rocky» gå til angrep på en mann på gata. Reporter: Emilie Rydning. Video: @asaprocky og NTB Scanpix Vis mer