Anmeldelse Film «Marianne and Leonard — Words of Love»

Kanskje årets mest romantiske

Men dokumentaren om Leonard Cohen og Marianne Ihlen legger ikke skjul på det som ikke var bra.

ROMANSE PÅ GRESK ØY: Dokumentaren «Marianne and Leonard — Words of Love» handler om en kunstner og hans muse, artisten Leonard Cohen og norske Marianne Ihlen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FILM: På papiret er det en nesten uutholdelig romantisk historie. På den greske øya Hydra møtes Leonard Cohen, på den tiden ennå ikke artist, knapt nok forfatter, og norske Marianne Ihlen.

Sekstitallet har akkurat begynt. Han strever med kunsten, hun strever med et rasert ekteskap til forfatteren Axel Jensen, som hun har en sønn med. De to innleder et forhold, han finner roen til å skrive og skape noe. Forholdet tåler ikke møtet med verden utenfor, men holder seg sterkt og nært gjennom tiår etter tiår til de dør med tre måneders mellomrom i 2016.

Fortrolig film

Nå er det laget en dokumentar om paret, av den britiske filmskaperen Nick Broomfield, som selv var på Hydra som ung mann og kjente begge personlig – han innrømmer til og med at han var «en av Mariannes elskere» for en stakket stund.

«Marianne and Leonard – Words of Love» bærer preg av at han er fortrolig med disse historiene og med de mange musikerne og vennene av paret han intervjuer. Han har også lydopptak av Marianne og Leonard som snakker om hverandre. Mariannes stemme er levende og varm, full av følelser, men uten sentimentalitet. Det skrøpelige og litt komiske er med hele tiden i fortellingen hennes, som når hun beskriver både seg selv og Leonard som fulle av komplekser. Begge tilbrakte lang og plaget tid foran speilet før de skulle ut om kvelden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer