- Kanskje den våteste festivalen noensinne

Roskilde er blitt et gjørmehav.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ROSKILDE (Dagbladet.no): - Det har falt 25 millimeter nedbør fra torsdag. Jeg har dessverre ikke noen statistikk tilgjengelig, men dette er helt klart over normalen, sier meterolog Leif Andersen ved det Danske meterologiske institutt til Dagbladet.no.

Søppel og gjørme

Andersen forteller videre at nedbøren har kommet i form av meget kraftige tordenbyger. Torsdag ettermiddag regnet det eksempelvis 12 millimeter på ti minutter. Den flodbølgen fra oven gjorde campingområdet om til et gjørmekrater, og mange steder lå teltene og fløt i små innsjøer av gjørme, regnvann og søppel.

I ettermiddag oppsummerte festival-ledelsen deler av årets hendelser. Talsmann Esben Danielsen fortalte at all nedbøren har gjort årets Roskilde-fest vanskelig, men arrangørene føler likevel at helgen har vært en suksess.

Mye av statistikken blir først klart i løpet av de neste ukene, men ledelsen mistenker likevel at årets festival kanskje har vært den våteste noensinne.

Dyrt regn

Regnet har blant annet skapt problemer på campingområdet, der de ble nødt til å åpne opp nye jorder for de som fikk teltområdet sitt oversvømt. De store septikbilene har ifølge ledelsen jobbet 24 timer i døgnet med å suge opp vannet, men dette har ikke vært nok.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer