DUM ELLER TØFF: Lars Lillo Stenberg med bandet DeLillos er nominert for låta "Tøff i pysjamas". Foto: NTB/Scanpix
DUM ELLER TØFF: Lars Lillo Stenberg med bandet DeLillos er nominert for låta "Tøff i pysjamas". Foto: NTB/ScanpixVis mer

Kanskje er pappaer både tøffe og dumme i pysjamas?

Wandrups utvalgte: Supergruppa DeLillos og kultbandet The Beste er nominert.

Dagbladet og Bjørsonfestivalen kårer Norges beste sangtekst. Stem på din favoritt.
Dagbladet og Bjørsonfestivalen kårer Norges beste sangtekst. Stem på din favoritt. Vis mer

SANGTEKST: Dagbladet samarbeider med Bjørnson-festivalen om å kåre Norges beste sangtekst etter krigen. En jury bestående av sanger Frida Ånnevik, professor Gisle Selnes og kulturredaktør Sigrid Hvidsten har valgt ut 30 låter som leserne oppfordres til å stemme på ved å gå inn på db.no/sangtekst.

Denne spalten vil i sommer minne om de nominerte låtene. «Pappa til alle pappaer» er skrevet av Lasse Myhrvold, kjent fra gruppa The Aller Værste!. Låta ble spilt inn på en av de to platene til kultbandet The Beste, «En sang for åtte kroner». The Beste framførte et vell av gode låter, blant dem «Pappa til alle pappaer», med en tekst som kretser om farskap, angst, ansvar og og søvnløshet. Flott omkved:

«Pappa til alle pappaer/får ikke sove/teller sorte får/sender ut alle sine menn/for å samle dem inn/i innhegningen igjen.» Tolke det den som kan. På en hyllestplate til Lasse Myhrvold, som døde i 2006, sang Lars Lillo Stenberg denne sangen.

Han er neste mann ut, med «Tøff i pyjamas», fra DeLillos’ «Suser av gårde» (1986). Sangen dreier seg om selvbilde, rollespill, om å møte verden med det man har, for eksempel slik: «av og til/så er jeg så tøff/at når jeg ser meg i speilet/da blir jeg imponert/og jeg blir tøff i pysjamas».

  • Bjørnsonfestivalen og Dagbladet kårer den beste norske sangteksten etter 1945. Juryen har nominert 30 låter, som nå skal til folkeavstemning.
  • Du kan stemme ved å klikke deg inn på db.no/sangtekst
  • Vinneren av konkurransen kunngjøres på Bjørnsonfestivalen i Molde, fredag 8. september.