Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kanskje folk var litt lei «Waka Waka»

Svenskene om hvorfor Stella Mwangi røyk ut av Eurovision.

DÜSSELDORF (Dagbladet): Det er sorg i den norske delegasjonen. Folk her nede har ikke riktig forstått at Stella Mwangi røyk ut og at Norge ikke er med i finalen.

- Var det skråsikkerheten som tok oss, spør Dagbladets MGP-kommentator Anders Grønneberg.

Tok det for gitt Per Sundnes har beroliget alle med at dette går veien. «Vi er i finalen», har vært mantraet.

Oddensen har vært god, og så nær sagt alle lands delegater Dagbladet har vært i kontakt med har uttrykt fascinasjon over Stellas «Haba haba».

- Vi tok det for gitt at vi var garantert en plass i finalen. Og vi burde ha vært der, for Stella og hennes fyrverkeri av en låt utmerker seg, sier Anders Grønneberg.

Farlig skråsikkerhet Han biter i seg skråsikkerheten selv. Faktisk kom frykten snikende for alvor da Stella i partier bommet på tonene og sang surt.

- Jeg håpet at Europa skulle være såpass tonedøve at de ikke la merke til det, men det var vel ikke til å unngå. Men om det var tunga på vektskålen, skal være usagt, sier Grønneberg.
Sju av de landene som kvalifiserte seg kommer fra det østlige europa. Ifølge Grønneberg er det flere av disse som ikke har noe i en finale å gjøre i det hele tatt. Dette lukter ikke bra, mener han.

Sverige trodde på Stella Expressens MGP-journalist Sofia Persson i Düsseldorf har vært i kontakt med Sveriges MGP-artist Eric Saade.

- Han sier at han synes det er leit at Stella ikke er med, sier Persson.

- Jeg var sikker på at Stella skulle vinne finalen på lørdag. Det er ikke riktig det som er skjedd, sier hun til Dagbladet.

- Den beste røyk ut Også Expressen MGP-kommentator Anders Nunstedt er veldig overrasket over knockouten på Norge.

FOR LIK SHAKIRA? Ble det for mye «Haba haba»? Shakira sang «Waka Waka» i fotball-VM. - Folk ble kanskje litt lei, sier den svanske MGP-kommentatoren Anders Nunstedt, som likevel mener at Norges bidrag var den beste av alle i den første semifinalen. Foto: Ørjan F. Elliingvåg/ Dagbladet
FOR LIK SHAKIRA? Ble det for mye «Haba haba»? Shakira sang «Waka Waka» i fotball-VM. - Folk ble kanskje litt lei, sier den svanske MGP-kommentatoren Anders Nunstedt, som likevel mener at Norges bidrag var den beste av alle i den første semifinalen. Foto: Ørjan F. Elliingvåg/ Dagbladet Vis mer

- Jeg synes Norge hadde den beste låta i semifinalen, sier Nunstedt, som rister på hodet og ikke fatter hva som skjedde.

Han trekker fram VM-låta med Shakira, som har visse likhetstrekk med fotball-hiten.

- Folk var kanskje trøtte på «Waka Waka», sier han.

For moderne Nunstedt mener at Stella, fordi hun har vært favoritt, er blitt rammet av favorittstempelet.

- Tv-seerne har tatt det for gitt at hun går videre.

- Jeg tror også at «Haba haba» har vært for moderne for tv-seerne, sier Nunstedt.

EXIT DÜSSELDORF: Stella Mwangi ryker ut av Eurosong-semifinalen og møter pressen etter skandalen. Foto: Anders Grønneberg
EXIT DÜSSELDORF: Stella Mwangi ryker ut av Eurosong-semifinalen og møter pressen etter skandalen. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
VAR SKRÅSIKKER: Dagbladets Anders Grønneberg var - i likhet med resten av Eurosong-miljøet i Düsseldorf, sikker på at Stella skulle gå videre til finalen. Nå biter han i seg selvsikkerheten. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VAR SKRÅSIKKER: Dagbladets Anders Grønneberg var - i likhet med resten av Eurosong-miljøet i Düsseldorf, sikker på at Stella skulle gå videre til finalen. Nå biter han i seg selvsikkerheten. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media