- Kanskje jeg tapte på håret?

Deltakere, jury, programledere og publikum fikk sjokk da Maria ble ropt opp som kveldens Idol-taper. Mange gråt. Men ikke Maria

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Deltakere, jury, programledere og publikum fikk sjokk da Maria ble ropt opp som kveldens Idol-taper. Mange gråt. Men ikke Maria.

Selv tok hun nederlaget med et tørt: - Kanskje jeg tapte på håret?

Det verste er at hun ikke bør se bort fra at noe så banalt kan ha sørget for sjokkresultatet - forøvrig et enda større Idol-skrell enn da Anh Vuh røk ut i den andre finalerunde.

For Maria har toppet alle barometre, vært bookmakernes favoritt hele veien, sunget best og overbevist dommerne mest.

Men i går fikk storfavoritten færrest antall av totalt 323000 stemmer.

Forberedt

- Faktisk drømte jeg forleden natt at jeg røk ut av Idol. Jeg har vært forberedt på dette hele veien, sa Maria der hun stod, trygg og rolig, omkranset av halve medie-Norge på scenen etter at sendingen var over.

- Du viser ingen negative følelser, når kommer gråten?

- Vet du hva, jeg gråter aldri over meg sjøl. Jeg kan gråte for andre, men ikke for meg. Jeg gråt da Anh Vuh ble slått ut. Det var et litt for stort sjokk til at jeg klarte å døyve det, sa en smilende Maria.

Sjokk

Om ikke Maria gråt, så kom avstemningsresultatet som et sjokk på alle andre. Mens Marias tid i Idol rullet over skjermene, opplevde vi følgende scenario:

Håkon Njøten bare satt og gapte. «Stol-kollega» Sandra virket lammet. Begge sa etterpå til Dagbladet at de var skråsikre på at deres navn som ville bli ropt opp. Sandra Kjartan Salvesen stirret apatisk framfor seg. Margaret Berger gråt. Programlederne Solveig Kloppen og Ingrid Gjessing gråt og gråt.

Så kom jurymedlem Thomas Strlezcki fram og sa dette til Dagbladet:

- Juryen er helt sjokkert. Vi er så sjokka at vi ikke klarer å grine engang. Maria har vært den klart beste hele veien. Hun har levert i 99 prosent av tilfellene. I kveld var hun litt nedpå, men likevel svært bra. TV-seerne har ingen andre enn seg sjøl å takke for dette. Så ikke begynn med noen ny hets-runde, formante han.

-Den beste

Samtlige Idol-deltakere mente Maria var den beste. Her er reaksjonene deres.

Margaret:

- Maria er blitt min beste venninne i Idol. Vi hadde begynt å glede oss til muligheten for å møtes i finalen. Jevnt over har hun vært den beste av oss. Hun er dømt til å få platekontrakt.

Håkon:

- Jeg var 100 prosent sikker på å ryke ut. Fikk sjokk da de ropte opp Maria. Hun er rett og slett den beste av oss alle.

Kjartan:

- Ingen tvil om at hun er den beste av oss. Dette er urettferdig, og det er et sjokk, men det er ingen skandale.

Susanne:

Dette var en spesielt merkelig avstemning. Jeg sang surt, og havnet ikke i stolen engang. Maria er storfavoritt og sang meget bra, men røk ut.

Sandra:

- Maria har vært den beste av oss. Hun er en stjerne allerede. Avgjørelsen har ennå ikke gått opp for meg.

Jobbe, jobbe...

Selv sa Maria én ting om framtida:

- Jeg skal jobbe, jobbe, jobbe. Mye bedre å slite seg til suksess, enn å komme lett til det. Jeg jobber med å skrive låter sammen med to låtskrivere i Oslo Recording, og håper på en platekontrakt. Jeg skal i alle fall kjempe med nebb og klør for at det skal komme en Maria-plate om ikke lenge, sa Maria, som er den eneste på den nye Idol-plata som har vært med å komponere sin låt.

- Hva skal du gjøre seinere i kveld?

- Nå skal jeg rett hjem og absorbere det som har skjedd.

- Og seinere?

- Vet ikke. Jeg er frilans, og har sagt fra meg alle oppdrag fram til Idol er over. Jeg hadde jo håpet å bli her litt lenger. Men det er greit. Jeg er storfornøyd med innsatsen min.

- Du så litt sjokkert ut da du måtte forlate sofaen og gå til stolen?

- Gjorde jeg? Det var i så fall tilfeldig. Jeg hørte ikke helt hva programlederne sa, bedyrer Maria.

DRØMTE: -Faktisk, så drømte jeg forleden at jeg røk ut av Idoll, sa Maria Haukaas Storeng etter at hun ble stemt ut i går kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer